Terug naar het overzicht

Vacature: Projectleider energietransitie - Aardgasvrije Wijken | 36 uur

Heb jij een visie op energietransitie en zet jij je graag in voor aardgasvrije wijken? Wil jij werken in een organisatie waarin gedrevenheid en initiatief wordt aangemoedigd? Dan is dit de functie voor jou!

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een hoge ambitie om energieneutraal te worden. We werken op vele gebieden aan deze opgaven. De gemeente werkt in regionaal verband aan een gebiedsdekkend netwerk. Onderdelen van dit netwerk ontwikkelen zich nu tot projecten. Voor een van deze projecten zijn we op zoek naar een projectleider.

Wat ga je doen?

Als projectleider ga jij je bezig houden met het aardgasvrij maken van onze gemeente. In deze functie ben je integraal verantwoordelijk voor de realisatie van het project van initiatieffase tot start van de realisatie. Je bewaakt voortdurend kwaliteit, geld, organisatie en in zeer belangrijke mate het betrekken van de inwoners en belanghebbenden. Je stemt af met de partners in het project en komt gezamenlijk tot oplossingen.

De projecten zijn belangrijk in de verduurzaming van het glastuinbouwgebied en de bebouwde omgeving. Jij weet leerdoelen, knelpunten en raakvlakken te benoemen, te herkennen en te vertalen naar strategische adviezen, en deze te vertalen naar een concrete, projectmatige aanpak voor zowel aardgasvrij Klapwijk alsook de energietransitie in de breedte . Zo zorg je ervoor dat plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd , passend zijn in het grotere geheel en daardoor bijdrage aan de opgave voor de gehele gemeente.

Als projectleider weet je hoe belangrijk het is om draagvlak voor je project te verkrijgen. Jij zorgt voor het juiste proces met bewoners en met stakeholders om open het gesprek te voeren en gezamenlijke resultaten te behalen. Je bewaakt hierin nadrukkelijk het publieke belang voor de gehele gemeente. Je weet goed te luisteren naar je samenwerkingspartners en door te vragen waar nodig. Door goed uit te leggen waarom je iets doet en/of tijdig je plannen bij te stellen, weet jij iedereen aan boord te houden. Je adviseert de betrokken wethouders proactief over de ontwikkelingen binnen het project. De lijntjes zijn kort in onze organisatie. Dit maakt het dat je je rol goed kan pakken.

Het project is ondergebracht binnen het programmabureau Energietransitie. Het programmabureau is verantwoordelijk voor de energietransitie voor de gehele gemeente.

We bieden je een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Binnen het team wordt gedrevenheid en initiatief gewaardeerd. Je komt te werken in een team waarvoor collegialiteit en samenwerking belangrijk zijn. De functie biedt mogelijkheden voor eigen inbreng, de ontwikkeling van je eigen functie en de energietransitie in zijn geheel.

Wij vragen

Je hebt een brede interesse en duidelijke visie op het proces van de energietransitie. Als zelfstandig projectleider zie jij het als jouw doel om deze visie te verwezenlijken. Je bent een teamspeler met overtuigingskracht, die ervan geniet om samen te werken aan unieke verduurzamingsprojecten. Je blijft continu op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties in jouw vakgebied.

Om de functie tot een succes te maken is het daarnaast belangrijk dat:

  • Je bent wo-opgeleid in een relevant technisch-inhoudelijk of energie-gerelateerd vakgebied en breed geïnteresseerd in het proces van de energietransitie;
  • Je hebt relevante werkervaring, goede projectmanagementvaardigheden en enige ervaring als projectleider van je eigen projecten;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden die passen bij de complexe opgave van de energietransitie;
  • Je vindt het leuk om nauw samen te werken met externe partijen, zoals bewoners, warmtebedrijven, woningcorporaties en gemeenten.

Dit bieden wij

Dit betreft een nieuwe functie binnen onze gemeentelijke organisatie. Deze functie is nog niet inpast in het HR21-functieboek. Naar verwachting zal de functie gewaardeerd worden in schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel. Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.372,00 bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Bij de afdeling Beleid werken professionals op het gebied van maatschappelijk en ruimtelijk beleid, die ingezet worden op verschillende opgaven die benoemd zijn in het Hoofdlijnenakkoord en de Uitvoeringsagenda van het college. Dat vraagt om beleidsmedewerkers die in staat zijn om processen te regisseren en projectmatig te werken. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten en werken veel samen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Erik Bulten, Programmamanager energietransitie, 0646981586.

Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

  1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
  2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  3. Eerste gesprek;
  4. Eventueel tweede gesprek;
  5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
  6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.