Terug naar het overzicht

Bouw 72 nieuwe woningen Tuindershof van start 

Dinsdag 8 maart sloeg wethouder Frank van Kuppeveld samen met ontwikkelingscombinatie Tuindershof, woningcorporatie Rondom Wonen en bouwbedrijf Waal de eerste paal in fase 1c van Tuindershof. Het startsein voor de bouw van de 46 koopwoningen en 26 sociale huurappartementen. Een mooie uitbreiding van de inclusieve en klimaatadaptieve woonwijk. 

Tuindershof is de nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. Fase 1c bestaat uit 72 woningen. Er komen rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, sociale huurappartementen en vrijstaande woningen. Het wordt een inclusieve, herkenbare wijk met dorpse architectuur en een grote variëteit aan woningen. De eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren sluiten prachtig aan bij de bestaande bebouwing in Pijnacker.  

Het veelzijdige woningaanbod zorgt voor een diversiteit aan bewoners. De meeste kopers komen uit Pijnacker-Nootdorp, maar er zijn ook kopers uit Rotterdam, Rijswijk, Delft, Berkel en Rodenrijs en bijvoorbeeld Den Haag. Ik ben blij dat we zoveel mensen kunnen helpen met een nieuwe woning. En dat er weer nieuwe betaalbare sociale huurappartementen bij komen. Het maakt onze gemeente steeds aantrekkelijker en bereikbaarder voor een grote groep mensen.

wethouder Frank van Kuppeveld

Veelzijdig woningaanbod 

Tuindershof heeft straks in totaal 640 woningen. Naast een gevarieerd aanbod van koopwoningen komen er totaal 240 sociale huurappartementen voor bijvoorbeeld jonge starters en kleine huishoudens. De ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De bouw van de hele wijk moet in 2024 klaar zijn. 

Mooi dat we sociale- en vrije sector woningen afwisselend en in samenhang realiseren in de gemoedelijke, dorpse sfeer zoals je die kent van het oude Pijnacker. De buitenruimte met veel groen en water nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning en biedt plek voor biodiversiteit en waterberging. De woningen worden duurzaam verwarmd door een collectief warmtesysteem. Tuindershof is voorbereid op veranderingen in het klimaat.

Peter Immers, namens de ontwikkelingscombinatie

Verkoop

In fase 1C zijn de woningen vorig jaar allemaal al verkocht. Op een aantal momenten dit jaar gaan er nieuwe fases in verkoop. Ook dit wordt weer een gemengde ontwikkeling met sociale huurappartementen. Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl 

Rondom Wonen start de verhuur van de sociale huurwoningen als de bouw bijna klaar is. Inschrijving bij Woonnet Haaglanden is nodig om in aanmerking te komen.