Terug naar het overzicht

Cyber Agents tussen 8 en 12 jaar gezocht!

Veilig internetten is superbelangrijk, vooral voor kinderen! Ze duiken al vroeg in de wereld van YouTube, sociale media, en gamen. Rond hun tiende hebben velen zelfs al een eigen mobiele telefoon. Maar zijn ze ook bewust van de online gevaren? Om ze daarbij te helpen, hebben we ons aangesloten bij HackShield. Samen met de politie en het jongerenwerk Gro-up moedigen we kinderen tussen de 8 en 12 jaar aan om de leerzame game HackShield te spelen en zo echte Cyber Agents te worden!

Officiële aftrap

Donderdag 18 april vond in de ochtend een officiële aftrap plaats in CulturA & Zo in Nootdorp. Burgemeester Björn Lugthart verwelkomde de groep 6-leerlingen van de Sint Jozefschool en groep 7-leerlingen van de Regenboog. Hij riep de kinderen op om allemaal Cyber Agent te worden:

Ik heb jullie hulp nodig. Help mij om alle inwoners te beschermen tegen digitale boeven. Door de game HackShield te spelen leer je alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Ook leer je hoe je jouw vader, moeder, opa of oma kan beschermen tegen online gevaar. Samen maken we de gemeente online veilig!

Promotiefilm en quiz

De kinderen hadden vervolgens de primeur en bekeken de promotiefilm over HackShield op het grote scherm in het theater. Daarna werd de digitale kennis van de aanwezigen nog getest door middel van een leuke quiz gepresenteerd door digitale wijkagent Remco, jongerenwerker Younes en handhaver Romano.

Stellingen als ‘Wat is een IP adres?’ of ‘Online pesten is makkelijker dan in het echt pesten?’ werden enthousiast beantwoord door te gaan staan of zitten. Sommige kinderen wisten al goed de antwoorden omdat ze HackShield al gespeeld hadden. De kinderen die Hackshield nog niet kenden, wilden na de quiz dolgraag Cyber Agent worden.

Huldiging voor beste drie

HackShield is een online spel dat kinderen in hun vrije tijd kunnen spelen. Tijdens het gamen leren ze over online veiligheid, ontdekken ze wat gevaren zijn en leren in verschillende levels hoe ze zich hiertegen kinnen wapenen. Wat doe je als je gehackt wordt? Wanneer is je wifi veilig? HackShield maakt van kinderen échte Cyber Agents. Kinderen kunnen het spel gratis spelen op www.hackshieldgame.com of door de app voor smartphone en tablet te downloaden. Met het spel zijn punten te verdienen. De Cyber Agents die in de top 3 van de gemeente Pijnacker-Nootdorp komen, worden in september 2024 officieel gehuldigd door de burgemeester!