Terug naar het overzicht

Digitaal wijzer worden

De maatschappij digitaliseert steeds verder. Wie niet opgegroeid is met een computer heeft een achterstand. Bibliotheek Oostland biedt inwoners de kans om digitaal wijzer te worden.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten in Pijnacker doorlopen deelnemers in eigen tempo diverse modules. De bedoeling van de cursus is om mensen in groepsverband – op een gezellige en veilige manier – vertrouwd te maken met digitale handelingen.

Digimaatjes

Inwoners die al bekend zijn met de digitale wereld maar die het lastig of spannend vinden om DigiD te gebruiken krijgen begeleiding van een Digimaatje. Zij leren hoe ze online post ontvangen van de overheid, maken kennis met het online patiëntenportaal en leren hoe ze veilig hun zaken regelen op de smartphone.

Aanmelden

Inwoners die snel van hun internetvrees af willen komen kunnen deze zomer nog meedoen met de beginnerscursus op dinsdagavond 19.30 – 21.00 uur in Pijnacker. Voor de cursus op vrijdagmiddag geldt een wachtlijst. Aanmelden voor de computercursus of een Digimaatje kan tijdens spreekuren in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo op maandag van 18.30 tot 20.00 uur of op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Digimaatje