Terug naar het overzicht

Wapeninleveractie #DropIt

De Politie Eenheid Den Haag organiseert van 17 tot en met 22 mei een wapeninleveractie onder de naam ‘#DropIt’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties.
Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Met deze actie wil de Eenheid Den Haag jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens en ook wil zij het aantal wapens in de samenleving verminderen.

Container

Daarom kunnen in de week van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei wapens, zoals slag-, steek- of stootwapens anoniem en zonder strafvervolging bij de politiebureaus van de Eenheid Den Haag worden ingeleverd. In elk bureau staat een container waarin de wapens kunnen worden gedeponeerd.

Inleveren vuurwapens

Voor het inleveren van vuurwapens en/of munitie moet een afspraak worden gemaakt om deze thuis op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren van een vuurwapen is dus niet mogelijk. Het maken van een afspraak kan via 0900 – 8844. Een politiefunctionaris in burgerkleding komt het wapen dan in een onopvallende politieauto thuis ophalen. Vervolgens wordt onderzocht of het ingeleverde vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit. Er is geen vervolging voor het bezit van het vuurwapen.

Lees meer over deze actie op www.politie.nl.