Terug naar het overzicht

Voorlopig geen coronavaccinaties in het Baken

Het is voorlopig niet meer mogelijk een coronavaccinatie te halen in het Baken in Pijnacker. Afgelopen woensdag was de laatste keer. Om weerstand te bieden tegen de coronagolf die dit najaar verwacht wordt, start GGD Haaglanden vanaf 19 september een nieuwe grote vaccinatieronde op vier locaties in onze regio.

De GGD heeft opdracht van de minister gekregen om landelijk 700.000 prikken per week te zetten. Voor de regio Haaglanden zijn dit 25.000 tot 35.000 prikken per week. Om deze vaccinatiecampagne zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen onderbreekt GGD Haaglanden het vaccineren op de tijdelijke kleine vaccinatielocaties in de regio. Er worden alleen op de volgende vier locaties prikken gezet: Delft, Zoetermeer, ’s-Gravenzande en Den Haag. Deze herhaalprik wordt gegeven met een vernieuwd vaccin. Dit vaccin biedt een nog betere werking tegen de verschillende varianten van het coronavirus.

Op afspraak

Vanaf 13 september ontvangen de eerste inwoners per brief een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Na ontvangst van deze brief kan men online of telefonisch een afspraak maken voor de herhaalprik. Het RIVM begint met uitnodigen van mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte. Dit is de groep die eerder dit jaar is uitgenodigd voor een herhaalprik. Ook inwoners jonger dan 60 jaar, die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik, mogen een herhaalprik halen. Zij krijgen een uitnodiging van hun huisarts om hun prik te halen. Zorgmedewerkers met patiëntencontact krijgen tegelijkertijd een uitnodiging voor een herhaalprik om de hoogrisicogroepen te beschermen.

Meer informatie

GGD Haaglanden vindt het belangrijk om al haar inwoners de gelegenheid te geven een vaccinatie te nemen. Na de start van deze grote campagne zal zij daarom zorgvuldig afwegen waar en wanneer het vaccineren op kleine laagdrempelige locaties in de regio hervat kan worden. Kijk voor meer informatie over de herhaalprik en het laatste nieuws over de nieuwe campagne op www.ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie.