Terug naar het overzicht

Nieuwe wethouder benoemd

Marieke van Bijnen is tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 september beëdigd als nieuwe wethouder van onze gemeente. Zij volgt hiermee de afgetreden wethouder Hanneke van de Gevel op. De portefeuilleverdeling binnen het college moet nog plaatsvinden en wordt op een later moment bekend gemaakt.

Marieke van Bijnen: Het voelt voor mij heel eervol dat de gemeenteraad mij gisteren tot wethouder heeft benoemd. Ik ga graag aan de slag. Samen met mijn collega’s in het college, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie, inwoners en partners, wil ik het verschil maken voor onze gemeente. Mijn betrokkenheid gaat er in het bijzonder naar uit om ervoor te zorgen dat alle inwoners met veel plezier in de gemeente (samen)leven en mee kunnen doen. 

Veranderingen binnen de raad

De benoeming van Marieke als wethouder betekent ook verandering binnen de partij van Progressief Pijnacker-Nootdorp. Wineke ’t Hart komt de raad versterken en Jan Nederveen wordt de nieuwe fractievoorzitter van de partij. Jolanda van Leeuwen, fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief, nam tijdens de raadsvergadering afscheid. Haar plaats en rol van fractievoorzitter wordt opgevuld door Hanneke van de Gevel. Hanneke en Wineke zijn tijdens de raadsvergadering van gisteravond beëdigd.  

benoeming Marieke van Bijnen

Marieke van Bijnen krijgt bloemen van burgemeester Ravestein