Terug naar het overzicht

Koninklijke Onderscheiding voor Prof. Dr. H.J. van den Herik uit Pijnacker

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op vrijdag 8 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan Prof. Dr. Jaap van den Herik. Dit vond plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden. De heer Van den Herik ontving de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens zijn afscheidssymposium.

Dhr. Van den Herik was hoogleraar Recht en Informatica aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Leiden. Zijn bijdrage aan de wetenschap ligt op het terrein van de rechtsinformatica en kunstmatige intelligentie. Door zijn energie, inzet en nauwe betrokkenheid op deze wetenschapsgebieden draait Nederland nu in de wereldtop mee.  De heer Van den Herik heeft een indrukwekkende lijst van publicaties op zijn naam staan en is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker.

Naast zijn werk als wetenschapper vond hij ook tijd voor onbezoldigde activiteiten. Zo was hij mede-oprichter van het Max Euwe Centrum en een bekend schaakjournalist. Jarenlang is hij lid geweest van de Stichting Socrates. Als ere-hoofdredacteur is de heer Van den Herik nog steeds actief bij de Computer Games Association.

Uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Ravestein aan dhr. van den Herik
Burgemeester Ravestein reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Prof. Dr. Jaap van den Herik.
Foto: Cok van den Berg