Terug naar het overzicht

Vanaf 1 maart wordt de JA-sticker ingevoerd

Vanaf 1 maart treedt de JA-sticker in werking. De gemeenteraad besloot vorig jaar tot invoering daarvan om papierverspilling en milieubelasting door ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk tegen te gaan.

Huidige situatie

Op dit moment wordt in de gemeente gebruik gemaakt van de Nee/Nee- en Nee/Ja-Sticker. Dit betekent dat bewoners de mogelijkheid hebben om aan de hand van een Nee/Nee-sticker of een Nee/Ja-sticker aan te geven dat zij geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wensen.

Nieuwe situatie

De invoering van de JA-Sticker houdt in dat het huidige systeem van verspreiding van ongeadresseerd drukwerk wordt omgedraaid. Dit betekent dat ongeadresseerd drukwerk alleen bezorgd mag worden, als de bewoner met een JA-sticker op de brievenbus kenbaar maakt geen bezwaar te hebben tegen de ontvangst daarvan. Plakt u geen sticker op uw brievenbus? Dan ontvangt u wel huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. De Nee/Nee-stickers blijven bestaan voor mensen die geen huis-aan-huis bladen willen ontvangen.

ongeadresseerd reclamedrukwerkHuis-aan-huisbladen
Nee/Nee-stickerNeeNee
Nee/Ja-stickerNeeJa
Ja-stickerJaJa
Geen stickerNeeJa

Wel reclamefolders ontvangen? Plak de JA-sticker!

. De JA-Stickers worden in heel de maand februari meegestuurd met de folderpakketten. Vanaf februari is de JA-sticker ook af te halen in het gemeentehuis, bij de lokale supermarkten en de vestigingen van Bibliotheek Oostland (als die weer open zijn).