Terug naar het overzicht

Vijf wijken starten met het Nieuwe Inzamelen

Vanaf deze week start het Nieuwe Inzamelen in vijf wijken in Pijnacker-Nootdorp: Tolhek, Keijzershof, Koningshof en Centrum-Dorp in Pijnacker en in De Venen in Nootdorp. Hiermee maken we het makkelijker voor u om afval te scheiden. Zo blijft er minder restafval over en dat is wel zo duurzaam. Lees meer over afval scheiden, wat hoort waar?

Wethouder Van Bijnen met afvalzak bij een ondergrondse rest container

De invoering start na een gedegen voorbereiding. Vanaf oktober is Avalex bezig met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in de wijken. Dit gebeurt op alle locaties die de afgelopen maanden zijn vastgesteld. Op de locaties waar nog geen overeenstemming is, komen tijdelijke afvalcontainers.  

Wijkcontainers in De Venen en Tolhek

In De Venen en Tolhek gebeurt het Nieuwe Inzamelen met ondergrondse containers. Dit sluit aan bij de manier waarop afval in deze wijk altijd al werd ingezameld. Door een herverdeling van de afvalsoorten over de containers kunnen wijkbewoners alle gescheiden afval dicht bij huis kwijt. Dus ook voor plastic, metaal en drinkpakken (PMD) kunt u straks terecht op verschillende plekken in de wijk. 

Kliko’s in Keijzershof, Koningshof en Centrum Pijnacker

Met het Nieuwe Inzamelen wordt in deze wijken afval ingezameld via kliko’s aan huis: dus GFT, PMD en papier. Alle grijze kliko’s voor restafval veranderen deze week in een kliko voor PMD: Avalex ruilt het grijze deksel om voor een paarse of plakt er een paarse sticker op. Restafval kunt u kwijt in ondergrondse containers verspreid door de wijk. 

Waar staan de wijkcontainers precies?

De locaties van alle wijkcontainers die in gebruik zijn, vindt u op www.avalex.nl. Als u uw postcode invult, ziet u een plattegrond met afvalcontainers bij u in de buurt. 

Hoe zit het met de rest van de gemeente?

Vanaf deze week zijn er in totaal al zeven wijken over op het nieuwe inzamelsysteem. In de tussentijd gaan we door met de voorbereidingen in andere wijken. Als eerste gaan we verder met het bepalen van de overgebleven locaties voor ondergrondse afvalcontainers. De planning is dat het Nieuwe Inzamelen medio 2021 in de hele gemeente is ingevoerd. 

Voor een kleine 40 locaties is de inspraakprocedure nog niet afgerond. Over deze locaties gaan we nog in gesprek met bewoners. Het gaat met name om locaties in de wijken Oud Delfgauw, Achter het Raadhuis, Vrouwtjeslant en ’s-Gravenhout. Voor deze wijken verwachten we de locaties begin 2021 te kunnen vaststellen. Daarna kan in die wijken het Nieuwe Inzamelen worden ingevoerd. 

De komende weken worden er nog meer ondergrondse containers geplaatst op locaties die al eerder zijn vastgesteld. Op dit moment worden er containers geplaatst in de wijk Pijnacker-Noord. De containers bij de flats worden kunnen direct na plaatsing al worden gebruikt. De containers bij de woningen met tuin worden begin 2021 in gebruik genomen, wanneer het Nieuwe Inzamelen in Pijnacker-Noord start.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de planning en de locaties van de ondergrondse containers? Kijk dan op de pagina over Het Nieuwe Inzamelen.

ondergrondse restafvalcontainers