Terug naar het overzicht

Ook op 1,5 meter afstand kunt u dichtbij elkaar staan

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen.

Volhouden wordt lastiger

Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt. Volhouden wordt lastiger.

Elkaar nodig

Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Daarom zetten we samen de schouders eronder met de actie Aandacht voor elkaar. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.

Hartverwarmende acties

Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op. Mensen staan voor elkaar klaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje. We kunnen veel voor elkaar doen.

Heeft u een goed idee?

Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar en op www.aandachtvoorelkaar.nl. Alle activiteiten en verhalen worden de komende tijd op deze website verzameld. We hopen dat de mooie voorbeelden een inspiratie voor anderen zijn om nog meer naar elkaar om te kijken. Zo brengen we met elkaar de beweging op gang en komen we deze coronatijd door.