Terug naar het overzicht

Nieuwe dienstregeling en route buurtbus

Vanaf 10 januari 2022 geldt een nieuwe dienstregeling voor de Buurtbus. Er is een kleine routeaanpassing in Pijnacker en Nootdorp, waardoor enkele vertrektijden wijzigen.

Nieuwe route

In de nieuwe route gaat de Buurtbus vanaf het vertrekpunt Thorbeckelaan in Pijnacker rechtsaf via de Nobellaan en de Noordweg/Oudeweg naar Nootdorp. Daar volgen we bij de rotonde bij de molen een nieuwe route via de Oudeweg, Kievitsbloem en Keizerskroon door de wijk Achter het Raadhuis. Daarna komen we weer op de Molenaar Blonkweg en vervolgen de gebruikelijke route via metrostation Nootdorp. De route en vertrektijden vanaf het vertrekpunt Thorbeckelaan richting Pijnacker-Centrum en Delfgauw blijven ongewijzigd.

Corona maatregelen

In de bussen gelden de voorgeschreven Covid-regels: mondkapjes zijn verplicht, zoals in het hele openbaar vervoer. De bussen zijn door enkele extra aanpassingen goed geventileerd en er is een afscheiding tussen het chauffeurs- en passagiersgedeelte. Bij haltes waar de Buurtbus langer stil staat worden de deuren van het passagiersgedeelte opengezet om extra te ventileren.

Nieuwe uitstraling bussen

Sinds kort heeft de Buurtbus een nieuwe uitstraling. Met de huisstijl van Vervoerbedrijf EBS, zijn de bussen veel opvallender geworden! Uiteraard zijn de bussen ook weer voorzien van de logo’s van onze trouwe lokale sponsoren. De Vereniging Buurtbus Pijnacker rijdt bussen op de dienstregeling van lijn 284. Alle chauffeurs van onze 8-persoons bussen zijn vrijwilligers. De bussen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Dienstregeling en tarieven

De nieuwe dienstregeling en de tarieven zijn te vinden op www.buurtbuspijnacker.nl.

route buurtbus