Terug naar het overzicht

Politiekids Delfgauw geïnstalleerd!

Maandag 10 oktober hebben burgemeester Björn Lugthart en Manon Kaper van de politie de nieuwe Politiekids Delfgauw geïnstalleerd. De kinderen van de groepen 6 van basisscholen de Meander, het Spectrum en de Triangel beloofden zich goed in te zetten als Politiekid. Dit schooljaar gaan de Politiekids de politie helpen bij adviserende en controlerende taken in de wijk.

Komend schooljaar zijn de kinderen een aantal maandagmiddagen in Delfgauw actief als hulppolitie, met als doel de veiligheid te vergroten en te leren wat politietaken inhouden. Vanmiddag beloofden ze stuk voor stuk tegenover de burgemeester en de politie dat ze zich netjes zullen gedragen, eerlijk en behulpzaam zullen zijn en goede Politiekids zullen zijn.

Burgemeester Lugthart feliciteerde de zojuist geïnstalleerde Politiekids en zei blij te zijn dat zij gaan helpen om de wijk een beetje veiliger te maken.

In november gaan de Politiekids op voorlichtingsbezoek bij de politie en de brandweer. Op andere middagen gaan ze met de wijkagenten en medewerkers van andere instanties de wijk in en komen onder andere woninginbraak, fietsendiefstal, snelheidscontroles, vuurwerkoverlast en vervuiling aan bod.

Burgemeester en politieagent in gesprek met 5 politiekids
Politiekids met politieagenten en burgemeester
Politiekids in de raadzaal