Terug naar het overzicht

Gemeente verlengt samenwerking met Stichting Leergeld

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden verlengd. Donderdagmiddag 22 december tekenden wethouder Marieke van Bijnen en voorzitter Marleen Teunissen in het gemeentekantoor een nieuw convenant. Hiermee spraken ze af dat Stichting Leergeld ook de komende jaren schoolmiddelen als een fiets, laptop en Kindpas blijft aanbieden aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een bedrag ter beschikking aan Stichting Leergeld.

Verhoging tegemoetkoming per kind

“Onze samenwerking met Stichting Leergeld is momenteel belangrijker dan ooit.” legt Van Bijnen uit.

“Dit jaar hebben veel gezinnen het financieel moeilijker gekregen door de gestegen energieprijzen en inflatie. Om ervoor te zorgen dat kinderen goed mee kunnen blijven doen, heeft de gemeente ervoor gekozen het maximale bedrag op de Kindpas van Stichting Leergeld te verhogen van € 60 naar € 75.”

Wethouder Marieke van Bijnen

Met de Kindpas kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kleding, schoenen en boeken kopen.

Minimagezinnen

Kinderen kunnen in aanmerking komen voor een voorziening van Stichting Leergeld als het inkomen van de ouders niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm of als er sprake is van aantoonbare, hoge schulden. Ouders die benieuwd zijn wat Stichting Leergeld voor hun kind kan betekenen, kunnen terecht op www.elkkinddoetmee.nl. Hier kunnen zij ook direct een aanvraag indienen.