Terug naar het overzicht

Staedion borgt betaalbaar wonen in Pijnacker-Nootdorp

Ruim 1.000 huishoudens in de gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgen op maandag 2 november een nieuwe huisbaas. Dan vindt de juridische overdracht plaats van het bezit van Vestia naar Staedion. Staedion neemt 1.344 verhuureenheden over, waaronder 1.073 zelfstandige woningen en bedrijfs- en zorgvastgoed. De aankoop borgt het op peil houden van het aantal sociale huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp. 

welkom bij Staedion

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion: “Wij zijn blij met onze nieuwe huurders en blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan betaalbaar wonen in Pijnacker-Nootdorp. Door de aankoop zorgen we ervoor dat de sociale woningvoorraad voor de gemeente behouden blijft. De bewoners krijgen de zekerheid dat wij de woningen goed onderhouden en beheren. De aankoop sluit aan op onze ambities om zoveel mogelijk bij te dragen aan de beschikbaarheid van betaalbare woningen in de Haagse regio. We zijn al bijna honderd jaar een betrokken woningcorporatie die zich inzet voor onze huurders en woningen. We hebben veel inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat de verkoop door kon gaan. Daarom zijn we verheugd dat Staedion als eerste partij erin geslaagd is de overdracht formeel af te ronden.” 

Frank van Kuppeveld, wethouder Wonen: “Pijnacker-Nootdorp is verheugd met het behoud van de sociale huurwoningen in de gemeente. Hiermee komt er een einde aan de jarenlange onzekerheid over de toekomst van deze sociale woningen. De gemeente kan nu met Staedion en de andere corporaties werken aan duurzaam behoud en uitbreiding van de sociale woningvoorraad. Betaalbaar wonen is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en we zijn blij dat Staedion ons hierbij helpt in onze gemeente.”