Terug naar het overzicht

Word intermediair voor het jeugdfonds Sport & Cultuur

Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Toch kan niet elk kind aan voetbal, judo, dans of muziek doen.

Kwetsbare kinderen

Dit terwijl juist nu kwetsbare kinderen, waar thuis financiële zorgen, spanningen en stress toenemen, gebaat zijn bij sport en cultuur als uitlaatklep. Daarom lanceert het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Elk Kind Kan’. De campagne maakt duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur, ook als er thuis geen geld is. Voor deze kinderen betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld, rechtstreeks aan de sportclub of culturele aanbieder.

Gelijke kansen

Heeft u hart voor kinderen? En vindt u het belangrijk dat elk kind gelijke kansen krijgt? Word dan intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding, begeleiding of scholing van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts, bewindvoerder of een maatschappelijk werker.

Verbindende schakel

Als intermediair bent u de verbindende schakel. U kunt eenvoudig (en snel) online een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Of kinderen willen voetballen, gitaar spelen, hockeyen of hiphoppen, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of culturele instelling betaald.

Campagne

De campagne Elk Kind Kan richt zich op het onderwijs. Op de campagnepagina https://jeugdfondssportencultuur.nl/elk-kind-kan/ kunnen docenten de Welk Kind Kan Scan aanvragen. Deze scan helpt om signalen te herkennen dat er thuis geldzorgen zijn. Daarnaast vindt u op deze website verhalen van leerkrachten die het verschil maken voor kinderen en kunnen docenten hun klas aanmelden voor een Meet & Greet met wereldkampioen Ground Moves Nasser el Jackson of professioneel breakdancer Redo

Meer informatie

Wilt u meer weten over de rol van de intermediair en de voorwaarden? Kijk dan op de website: www.jeugdfondssportencultuur.nl

Milan kan niet op zwemles