Terug naar het overzicht

Nieuw kunstgrasveld voor SV Nootdorp

Maandag 10 mei 2021 start de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op sportpark ’s-Gravenhout in Nootdorp. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. De aan- en afvoer van materialen vindt plaats over een tijdelijke route via De Poort. Het parkeerterrein tussen de scholen en het sportcomplex wordt hiervoor niet gebruikt. Tijdens de werkzaamheden gaat het fietspad langs De Poort tijdelijk dicht.

In 2020 is het oude kunstgrasveld 2 van SV Nootdorp vervangen. Dit jaar wordt het bestaande natuurgrasveld op het hoofdveld voor de kantine van SV Nootdorp vervangen door een kunstgrasveld. Hierdoor breidt de trainingscapaciteit uit en kan ook op een efficiëntere manier van alle velden gebruik gemaakt worden voor zowel trainen als het spelen van wedstrijden. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het afvoeren van het oude natuurgrasveld en het maken van een nieuwe fundering voor het nieuwe kunstgrasveld. Rond het nieuwe veld worden (her)stelwerkzaamheden aan de hekken en bestrating uitgevoerd, ook komen er nieuwe doelen. 

Het nieuwe kunstgrasveld krijgt TPE-korrels voor de infill. Dus geen SBR-korrels (oude vermalen autobanden), zoals die tot voor kort nog in de oude kunstgrasmatten werden gebruikt. Daarnaast krijgen alle sportvelden de komende jaren nieuwe duurzame ledverlichting. Het ombouwen van de verlichting combineren we waar mogelijk met de renovatiewerkzaamheden.

In 2019/2020 stelde de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een omvangrijk investeringsplan vast. Het doel daarvan is om onze buitensportaccommodaties naar een hoger plan te tillen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de gemeente via tel. 14 015 of stuur een mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl.