Terug naar het overzicht

Overeenkomst eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof

Betaalbaar wonen in Tuindershof komt steeds dichterbij. Op 20 mei tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – de overeenkomst voor de eerste 41 sociale huurwoningen. Een uniek moment.

De ontwikkelingscombinatie Tuindershof realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Wethouder Frank Van Kuppeveld:

Met het tekenen van deze overeenkomst wordt een belangrijke stap gezet naar meer betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp. De vraag naar betaalbare woningen is groot. Met deze overeenkomst kunnen we hier gezamenlijk beter in voorzien.

Bijzondere samenwerking

Voor Rondom Wonen is het uniek om de eerste 41 betaalbare woningen in Tuindershof samen met andere ontwikkelaars te realiseren. Lucas de Boer, directeur Rondom Wonen:

We zijn gewend om zelf onze sociale huurwoningen te ontwikkelen. Maar door de krachten te bundelen kunnen we sneller een bijdrage leveren aan de vele betaalbare woningen die er nu nodig zijn.

Theo van der Plas namens de ontwikkelcombinatie:

Samen maken we een nieuwe, duurzame en inclusieve woonbuurt van hoogstaande kwaliteit. De woningen liggen aan sfeervolle straatjes, groene lanen, de centrale meanderende waterloop of op een erf.

Van links naar rechts: Peter Immers (locatiemanager BPD), Johan Krijgsman (directeur Waal), Lucas de Boer (directeur Rondom Wonen), Theo van der Plas (ontwikkelingsmanager BPD), Frank van Kuppeveld (wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp). Foto: Martijn Bravenboer.

Groene, duurzame wijk voor iedereen

Tuindershof is een nieuwe dorpse woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker Er komen ruim 600 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. In totaal komen er 240 sociale huurwoningen. De variatie aan woningtypen maakt de wijk aantrekkelijk voor veel mensen.

Het wordt een herkenbare wijk met dorpse architectuur die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk. De groene, duurzame inrichting nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning en zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Eerste paal geslagen

Voor de sociale huurwoningen en de koopwoningen van de eerste fase, totaal 118 woningen, is de eerste paal eind april geslagen. Naar verwachting zal de eerste woning eind 2021 worden opgeleverd.

Impressie

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning kunt u zich inschrijven via Woonnet Haaglanden.
Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl