Terug naar het overzicht

Vuurwerk-inleveractie

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet besloot daarom dat tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden.

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 mag u wel klein vuurwerk als sterretjes en knalerwten afsteken (categorie F1). Maar wat doet u met het andere vuurwerk?

Straffeloos inleveren

Volgend jaar blijft het verboden om knalvuurwerk (rotjes), knalstrengen (Chinese rollen), enkelschotsbuizen (single shots) en vuurpijlen af te steken. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd. U krijgt voor het inleveren van het vuurwerk geen straf of boete. Ook niet als het illegaal vuurwerk is. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft daarvoor een pardonregeling gemaakt.

Wanneer en waar

Op maandag 28 en dinsdag 29 december van 09.00 uur tot 17.00 uur kunt u alle typen vuurwerk tot 25 kilo inleveren. Dit kan op de volgende locaties:

  • Het parkeerterrein van ADO Den Haag (Forepark, Den Haag)
  • Het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag

Tijdens de actie houdt men de coronamaatregelen in acht. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen samen op straat mogen staan, met 1,5 meter afstand.

Veilige afvoer

Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit zorgvuldig. Vanwege veiligheidsaspecten kan het vuurwerk alleen lopend of met eigen vervoer ingeleverd worden. Het is niet toegestaan vuurwerk te vervoeren met het openbaar vervoer.  

Vuurwerk