Terug naar het overzicht

Denk mee over een aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

Nederland gaat uiteindelijk in 2050 helemaal van het aardgas af. Voor bijna iedereen heeft dat directe gevolgen. De meeste huizen worden verwarmd met aardgas. Ook koken veel mensen op aardgas en wordt het tapwater verwarmd met aardgas. 

Uitdaging

De omschakeling van aardgas naar een andere warmtebron is een grote uitdaging. Als we alle woningen in Pijnacker-Nootdorp van het aardgas af willen halen is dat een hele klus. Gelukkig hoeft het niet van vandaag op morgen te gebeuren. We willen nu wel graag weten hoe u er tegenaan kijkt.

Deel uw mening

Wat vindt u belangrijk bij het aardgasvrij maken van uw woning en wijk? Aan welke informatie heeft u behoefte en hoe wilt u betrokken worden bij de plannen? Deel uw tips, ideeën en eventuele zorgpunten via een online vragenlijst. Invullen kan tot 20 december 2020.

Doe mee

Iedereen die in de gemeente Pijnacker-Nootdorp woont kan zijn of haar mening delen. Dat kunt u doen door

  • de vragenlijst in te vullen;
  • uzelf op te geven als ambassadeur;
  • begin 2021 online bijeenkomsten bij te wonen, specifiek over uw wijk.

Opgeven als ambassadeur en/of aanmelden voor online bijeenkomsten kan in de online vragenlijst.

Alle input wordt verwerkt in een plan waarin wordt beschreven hoe wij de gemeente aardgasvrij willen maken. Aan het einde van 2021 moeten alle Nederlandse gemeenten dit plan klaar hebben. Er zal dan ook per wijk aangegeven worden wat het beste alternatief is voor aardgas en in welke volgorde wijken van het aardgas afgaan. 

metenergieaandeslag.nl