Terug naar het overzicht

Samen blijven we het water de baas

Tijdens de Week van Ons Water van 16 tot en met 31 oktober kon u ook in Pijnacker-Nootdorp weer van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven.

Klimaatvriendelijk tuin

Er waren verschillende acties om uw tuin en huis voor te bereiden op extremer weer. Op woensdag 27 en zaterdag 30 oktober lieten 32 bewoners een klimaatvriendelijk schetsontwerp maken van hun tuin. Veel mensen weten inmiddels dat het belangrijk is om tegels te vervangen door groen in de tuin. De ontwerpers wisten de tuineigenaren die een gratis tuinschets kregen toch op een verrassende manier te inspireren!

Open dag gemaal

Op zaterdag 30 oktober hield de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer de jaarlijkse open dag bij het Europagemaal. Tijdens deze dag kregen bewoners een inkijkje in het rioolsysteem. Met verschillende activiteiten werden bewoners bewust gemaakt van de impact van het veranderende klimaat en kregen zij ideeën aangereikt om zelf hun tuin goed voor te bereiden. Met een treintje maakten bewoners een rondrit door de gemeente met als eindstation het Groen Klimaatplein bij Intratuin.

Samenwerking

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat.

Meer informatie

Wilt u ook uw tuin voorbereiden op het veranderende klimaat? En bent u op zoek naar tips, ideeën of informatie? Kijk eens op www.klimaatkrachtig.nl of www.pijnacker-nootdorp.nl/groenetuin.