Terug naar het overzicht

Pijnacker-Nootdorp bij netwerk Nederland Rookvrij

Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. En elke week beginnen honderden kinderen met roken. Pijnacker-Nootdorp sloot zich samen met GGD Haaglanden en acht andere regiogemeenten aan bij het netwerk Nederland Rookvrij. Daarmee laten we ook in onze gemeente zien dat we ons inzetten om kinderen rookvrij op te laten groeien.

Samen werken we aan een rookvrije omgeving en ondersteunen we de Rookvrije Generatie. Iedereen kan meedoen, u ook als ondernemer of inwoner. Wilt u zichtbaar maken dat uw locatie rookvrij is met bijvoorbeeld een rookvrij bord, spandoek of raamsticker? Kijk dan op de website www.rookvrijegeneratie.nl of neem contact op via rookvrijeomgeving@ggdhaaglanden.nl.

Hoe eerder iemand begint met roken des te hardnekkiger is de verslaving. GGD Haaglanden en gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer trekken samen op. De Rookvrije Generatie is een initiatief van De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Het doel is zorgen voor een generatie kinderen die rookvrij kan opgroeien.

Meer informatie over de Rookvrije Omgeving: www.ggdhaaglanden.nl/samen-voor-een-rookvrije-omgeving.htm.

Meer informatie over de aansluiting van regio Haaglanden bij het netwerk Nederland Rookvrij: www.nederlandrookvrij.nl.