Terug naar het overzicht

Voortgang aanleg nieuwe sportvelden

Maandag 29 maart gaat het vervangen van kunstgrasvelden in Pijnacker-Nootdorp verder. Dit jaar betreft het drie velden op sportpark De Groene Wijdte. In 2020 zijn al drie velden vervangen (twee bij RKDEO en een bij SV Nootdorp).

Planning

Eind deze maand begint het werk aan veld zes van DSVP en veld twee van Oliveo. Daarna is veld acht van DSVP aan de beurt. Als alles volgens planning verloopt, dan is het werk eind mei klaar. Eigenlijk stonden de werkzaamheden gepland voor de zomerperiode, maar in overleg met de verenigingen is besloten eerder te starten. Belangrijkste reden: Door de corona maatregelen zijn er nu minder activiteiten. De verenigingen hopen dat in de loop van mei weer meer mag. Gelukkig was ook de aannemer voldoende flexibel.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het afvoeren van de oude en het weer aanbrengen van nieuwe kunstgrasmatten. Ook verrichten we (herstel)werkzaamheden aan hekwerken en komen er nieuwe doelen. Verder nemen we maatregelen om verspreiding van rubber te voorkomen. In de nieuwe kunstgrasmatten worden geen SBR-korrels (oude vermalen autobanden) meer toegepast maar TPE-korrels.

Duurzame ledverlichting

Daarnaast krijgen alle sportvelden de komende jaren nieuwe duurzame ledverlichting. Het ombouwen van de verlichting combineren we waar mogelijk met de renovatiewerkzaamheden. In 2019 stelde de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een omvangrijk investeringsplan vastgesteld. Het doel daarvan is om onze buitensportaccommodaties naar een hoger plan te tillen.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op via tel. 14 015 of stuur een e-mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl.

voetbalveld