Terug naar het overzicht

Maandag 3 oktober inloopbijeenkomst aardwarmte

Het gebruik van aardwarmte is niet nieuw in Pijnacker-Nootdorp. In Pijnacker-Nootdorp zijn twee bestaande aardwarmteputten (Ammerlaan en Duijvestijn) die nu ruim 10 jaar werken.

Verder faciliteren

De gemeente wil de ontwikkeling van aardwarmte op een verantwoorde wijze verder faciliteren. Dit omdat aardwarmte een verantwoord en duurzaam alternatief is om veel huizen en bedrijven van het aardgas af te halen.

Inloopbijeenkomst maandagavond 3 oktober

Om eventuele ongerustheid weg te nemen en vragen te beantwoorden organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp op maandagavond 3 oktober een inloopbijeenkomst op het gemeentekantoor Oranjeplein 1, in Pijnacker. Inwoners zijn van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom om in gesprek te gaan met verschillende partijen zoals met aardwarmteproducenten, de Rijksoverheid (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en handhaving (Staatstoezicht op de Mijnen, Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek en Omgevingsdienst Haaglanden). Zij spelen allemaal een rol bij het tot stand komen van aardwarmtebronnen in onze omgeving. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp is aanwezig. Uw vragen rondom aardwarmte kunt u tijdens deze bijeenkomst live stellen.

Warmtepomp