Terug naar het overzicht

Verschillende overtredingen bij controle De Boezem

Vorige week vond op bedrijvenpark De Boezem in Pijnacker een controle plaats door de gemeente, Omgevingsdienst Haaglanden en de Forensisch Opsporing Automotive van de politie. De controle richtte zich specifiek op bedrijven uit de autobranche. Tijdens deze controle is gecontroleerd op milieuovertredingen, overtredingen van het bestemmingsplan, uitkeringsfraude en voertuigcriminaliteit, zoals: gestolen voertuigen of onderdelen, het inbouwen van verborgen ruimtes en het omkatten van auto’s.

Tijdens de controle zijn meerdere misstanden aangetroffen. Zo werd er bij één onderneming door de Forensisch Opsporing Automotive een gestolen motorblok van een scooter aangetroffen. De scooter is door de politie in beslag genomen. Daarnaast was er bij twee ondernemingen een medewerker aan het werk terwijl deze een uitkering ontving. Door de Omgevingsdienst Haaglanden zijn meerdere waarschuwingen uitgedeeld naar aanleiding van een milieuovertredingen. Tot slot is er door de gemeente in bij één onderneming illegale bewoning aangetroffen.

Onveilige situaties

Deze regelmatig terugkerende controles zijn een belangrijk om georganiseerde criminaliteit in onze gemeente aan te pakken. Ze maken het mogelijk om ‘foute’ ondernemers die het criminele circuit opereren, te vinden en aan te pakken. Deze criminelen maken voor illegale activiteiten steeds vaker gebruik van de diensten van legale bedrijven. Dit effect noemen we ondermijning en dat kan tot onveilige situaties leiden.

Melden helpt!

De hulp van inwoners is cruciaal bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt in uw woonomgeving of werkomgeving? Meld het! Ook als u het niet zeker weet. Het kan net dat ene ontbrekende puzzelstukje zijn waarmee een crimineel aangepakt kan worden. Geef verdachte situaties door aan de politie via 0900-8844 of anoniem aan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Als u een pand verhuurt, doe dat dan op een zorgvuldige manier en bezoek het pand regelmatig.