Terug naar het overzicht

Kijk op de wijk: Hof 4 steelt de show

De Zonnehof in Nootdorp bestaat uit vijf ‘hoven’ met elk ongeveer 36 woningen. Ieder hofje moet voor ‘zijn’ eigen gezelligheid zorgen. Bij Hof 4 hebben ze daar geen enkel probleem mee. Hier is altijd de meeste reuring, vooral dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de bewoners. Onder andere Raymon, Daniëlle, Mariëlle, Dobias, Sander, Daniëlla, Saida en Fred kwamen op het idee om de Hof 4 zomergames te organiseren.

Diverse zomeractiviteiten in Zonnehof Nootdorp

In de grote zomervakantie waren er talloze activiteiten: knutselen, kinderdisco, hutten bouwen, vlotten bouwen en dan met die vlotten natuurlijk even te water gaan. Over te water gaan gesproken: de hele zomer stond in Hof 4 een groot zwembad dat door de bewoners zelf is aangekocht en via een rooster werd bewaakt en onderhouden. Het bad zou er tot het eind van de schoolvakantie staan, maar die termijn is daarna nog met enkele weken verlengd door het prachtige weer. Op zaterdag 20 september is het zwembad opgeruimd, schoongemaakt en opgeborgen, zodat het volgend jaar weer voor de dag kan komen zodra het mooi zwemweer is. “Ontzettend veel kinderen hebben er heel erg van genoten”, aldus Raymon, een van de voortrekkers in Hof 4 met het organiseren van allerlei activiteiten. 

Raymon en zijn gezin wonen al ongeveer veertien jaar in De Zonnehof. “Voor geen goud zouden wij ergens anders willen wonen dan hier”, zegt Raymon als hij zijn ‘thuiswerk’ even laat voor wat het is om te vertellen over de zomeractiviteiten. In totaal zijn er 800 foto’s gemaakt. Als hij er even doorheen bladert, geniet hij weer van wat er allemaal gedaan is gebeurd is. Hof 4 telt zo’n vijftig kinderen en die hebben bijna allemaal meegedaan aan de zomeractiviteiten die een prima alternatief waren voor ‘een keer niet op vakantie gaan’. 

Je kunt nergens beter zijn dan in de autovrije hoven temidden van de woningcomplexen. Het gezin van Raymon heeft ook een ‘achtertuin’ aan de buitenkant van de hof, maar daar zitten ze bijna nooit. De voorkeur gaat uit naar het gezamenlijke binnenterrein waar kinderen heerlijk kunnen spelen en waar ouders met elkaar de boel in de gaten houden. De bereidheid om mee te werken en bij te dragen is groot, zegt Raymon die er bij zegt dat niemand verplicht is om mee te doen. Er wordt ook zo veel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen. “Als acht van de tien mensen iets leuk vinden en twee niet, dan kun je niet zomaar zeggen dat de meerderheid beslist. Je moet ook rekening houden met de belangen van die twee die er anders over denken. Zo probeer je te bereiken dat het voor iedereen leefbaar blijft.”

Overigens heeft Hof 4 ook nog gelasergamed op het terrein van Scouting Nootdorp. En zo waren er nog meer activiteiten. Dankzij de Buurtknip van de gemeente en een eigen bijdrage van de gezinnen kon alles worden betaald en bleef er nog geld over voor de volgende activiteit.

Buurtbarbecue in Zonnehof

Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk september 2020. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager.