Terug naar het overzicht

Landelijke Opschoondag 20 maart

Komende zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Dit jaar in aangepaste vorm. Meer dan ooit beseffen we hoe belangrijk onze omgeving is. En vooral hoe belangrijk het is om deze schoon te houden. We zitten immers meer thuis dan voorheen. Hoe mooi is het als we kunnen wandelen in een schone omgeving, goed voor onszelf en goed voor het milieu!

Doe ook mee!

Doe eens wat anders en ruim komende zaterdag eens het afval in je buurt op. Je kunt je aanmelden op www.supportervanschoon.nl  of gewoon zelf de handen uit de mouwen steken. Komt zaterdag niet uit, of heb je juist het opruimen te pakken? Er zijn nog dagen genoeg dit jaar. Laat je inspireren door de acties van je medebewoners uit Pijnacker-Nootdorp.

Laten we samen de handen uit de mouwen steken en zorgen voor een zwerfafvalvrije omgeving. Zwerfafval opruimen levert méér op dan alleen een prettig schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Hoewel je natuurlijk ook in klein verband een groot verschil kunt maken. Zo kun je tijdens het uitlaten van de hond een grijper meenemen. Of tijdens een wandeling met de kinderen. Zo leren de kinderen spelenderwijs dat afval niet op straat thuis hoort.

Opschonen met app

Tijdens de Landelijke Opschoondag wordt er naast zwerfafval ook informatie verzameld. De Litterati-app helpt daarbij. Deze app houdt bij welk type afval en welke merken je het meeste tegenkomt én waar je het gevonden hebt. Deze informatie helpt bij meer onderzoek naar zwerfafval, waarmee het zwerfafvalprobleem bij de bron kan worden aangepakt en dat is iets wat we allemaal willen! De app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Kijk op de Wijk

Lees ook de Kijk op de Wijk, die staat deze maand in het teken van zwerfvuil.