Terug naar het overzicht

Kijk op de wijk: Hondenuitrenterrein Klapwijk heerlijk voor honden én baasjes/bazinnetjes

Achter de Mariaschool aan de Ru de Parésingel in Klapwijk is een schitterend hondenterrein gerealiseerd. Eigenlijk heel simpel door een eenvoudig duurzaam hek te plaatsen op een terrein dat al ‘uitrenplek’ was, maar dan zonder begrenzing. “Dat schoot niet op: de honden liepen overal en nergens. Dit is veel beter: een mooi afgeschermd terrein waar de honden heerlijk vrij kunnen rennen, ravotten en waar de hondeneigenaren elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Arne Swank, bewoner van Klapwijk en bezitter van een prachtige Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ofwel van een ‘Toller’. De bijna vijf jaar jonge hond van Arne en zijn vrouw heet Chester en vermaakt zich heerlijk op het hondenterrein. 

Arne vertelt dat het hondenterrein een enorm succes is. Niet alleen Klapwijkers komen er heen maar ook mensen met honden uit andere delen van Pijnacker, zoals Pijnacker-Noord, Koningshof en Tolhek dat wat dichter bij Klapwijk gelegen is. 

Met dank aan de Buurtknip van de gemeente konden de materialen voor het hek aangekocht worden. Het plaatsen van het hek en later van wat zitbankjes is gedaan door de hondeneigenaren zelf, al met al 8 eigenaren. Op een mooie nazomervrijdagavond in september gingen we even een kijkje nemen op het hondenuitrenveld en toen was het een gezellig drukke bedoening. Het ging er allemaal heel ontspannen aan toe tussen de honden en ook hun eigenaren. Het mooie van zo’n veld is dat de honden zich heerlijk kunnen uitleven. Ze kunnen hun energie kwijt en intussen zijn ook de eigenaren in beweging en ontmoeten ze elkaar. Het zijn allemaal mensen die iets gemeenschappelijks hebben – de hond immers – zodat ze makkelijk contact leggen en even een praatje maken. De vooravond is het drukste tijd, zeker met mooi weer, maar het terrein is altijd te gebruiken. 

Net als overal in de openbare ruimte geldt ook hier de poepopruimplicht, zodat het terrein netjes schoon blijft. Tot slot zegt Arne dat hij en zijn medestrijders in goede samenwerking met de gemeente het terrein hebben kunnen realiseren. Hij noemt met name de positieve en doortastende rol van wijkmanager Peter van der Sman.


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk september 2020. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager