Terug naar het overzicht

Kijk op de wijk: Fleurige bloembakken voor de Melkdragerhof

Bij het appartementengebouw Zuideind in Emerald staan sinds kort twee prachtige bloembakken. Het was bewoonster Hennie van der Horst die tijdens een zomerbarbecue in 2021 het idee opperde. Vervolgens heeft ze daar samen met echtgenoot Bram werk van gemaakt.

Bewoners van gebouw Zuideind in Delfgauw voor de nieuwe bloembakken

Hennie staat er nog verbaasd van hoe snel het allemaal voor elkaar kwam. Binnen een week eigenlijk. De wijkmanager van de gemeente regelde dat er twee bakken werden geleverd inclusief teeltaarde. De bewoners moesten zelf voor de beplanting zorgen maar dat bleek helemaal geen probleem omdat er een paar mensen zijn met heel veel ervaring in het kweken.

Willem van Geest heeft 53 jaar ervaring als volkstuinder op Park Levenslust. Samen met Tessa van der Hee houdt Willem de bakken bij. Eind maart zijn ze vol gezet met planten, maar uiteraard wel oordeelkundig. Zo lang het nog geen IJsheiligen is geweest, moet je bepaalde planten echt nog niet buiten hebben en IJsheiligen is het pas half mei. Toen er begin april een pak sneeuw viel, dachten veel mensen dat het gebeurd was met de inhoud van de bloembakken, maar na een paar dagen stond alles weer heerlijk te groeien en te bloeien.

Verhuurder Rondom Wonen heeft met een eenmalige bijdrage de planten ‘gesponsord’ en ook Tuincentrum Ranzijn heeft nog een duit in het zakje gedaan. Er is genoeg budget om de inhoud van de bakken deze zomer nog een keer te vernieuwen en als aan het Willem van Geest ligt, dan gaan de bakken ook volgende winter kleur uitstralen.

Hennie en Bram vinden het belangrijk dat de bewoners met elkaar iets maken van de woonomgeving. Zo heeft Hennie jarenlang een kerstboom in de hal geplaatst. Ze zijn blij met de medewerking van de gemeente en Rondom Wonen en ook met de positieve reacties van de 33 ‘55 plus huishoudens’ die in het gebouw Zuideind wonen!

Ook een bloembak?

Wilt u meer kleur en fleur in uw woonomgeving? Vraag dan één of meer bloembakken aan bij de gemeente. Samen met u bekijkt de gemeente het aantal bloembakken en de plek waar deze komt. Nadat de gemeente de bak heeft geplaatst, zorgen u en uw buren zelf voor de planten. De kosten voor de planten zijn voor uw rekening. Meer informatie vindt u op www.pijnacker-nootdorp.nl/bloembak.


Dit artikel is verschenen in de Themapagina Kijk op de Wijk april 2022. Kijk op de Wijk brengt groot en klein wijknieuws uit de hele gemeente. Overal zijn bewoners actief vóór en met elkaar. Dat willen we graag laten zien. Laat je inspireren! Kijk op de Wijk is een initiatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Telstar/Eendracht. Heb je een leuk onderwerp voor deze uitgave? Neem contact op met de wijkmanager.