Terug naar het overzicht

'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren

De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland starten een samenwerking met ‘Kamers met Aandacht’: een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar.

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren aan een jongere. Bijna iedere woonruimte is geschikt. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Persoonlijke aandacht

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven, maar ook huisgenoten.

Hanneke van de Gevel, wethouder Sociaal Domein:

Kamers met aandacht is een mooie kans om jongeren binnen onze gemeente een extra steuntje in de rug te geven, op weg naar zelfstandigheid.

Zorgvuldige match

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Samenwerking met jeugdhulpaanbieders

Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart en heeft inmiddels 70 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Stichting Kamers met Aandacht gaat samen met de Jongerenacademie en zorgaanbieders op zoek naar kamers voor jongeren uit onze regio.

Heeft u een kamer te huur?

Heeft u een kamer vrij die u wilt verhuren? Neem dan contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685. Meer informatie leest u op www.kamersmetaandacht.nl.  

Kamer met aandacht
Groepsfoto van links naar rechts: Myrte Lucassen (Kansfonds), Melanie Oderwald (Midden-Delfland), Marianella Djaoen (Jongerenacademie Delft), Jan Schellevis (directeur Sociaal domein Westland), Liesbeth Smeets (beleidsambtenaar Delft), Hanneke van de Gevel (wethouder Pijnacker-Nootdorp), Karin Schrederhof (wethouder Delft), Wendy Renzen (wethouder Midden-Delfland), Daniëlle Prosman (ervaringsdeskundige),
Joëlle Gooijer (wethouder Delft), Jennifer Stegehuis (Jongerenacademie Delft)
Zittend links: Ashley Knipping (ervaringsdeskundige) en Miranda van der Deijl (coördinator Kamers met Aandacht).