Terug naar het overzicht

Paspoortpiek: verleng uw reisdocument bijtijds

Is uw paspoort of identiteitskaart dit jaar aan vernieuwing toe? Als u een nieuwe nodig heeft, wacht dan niet te lang en verleng deze zo snel mogelijk. Vanaf 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten geldig voor een periode van 10 in plaats van 5 jaar. Deze reisdocumenten verlopen in 2024.

Extra drukte

Vooral in de aanloop naar de zomervakantie vernieuwen veel mensen hun reisdocumenten. Dit kan leiden tot extra drukte op het gemeentekantoor. Plan daarom tijdig uw afspraak en voorkom dat u in de piekperiode terechtkomt en te laat bent voor bijvoorbeeld uw vakantie. Maak een afspraak via www.pijnacker-nootdorp.nl/afspraakmaken

Plan op tijd uw afspraak in

De exacte piek is lastig te voorspellen, omdat mensen zelf bepalen wanneer ze hun reisdocument willen vernieuwen. Daarnaast kan het verwerken van alle aanvragen enige vertraging opleveren. De normale levertijd van 5 werkdagen kan dan enkele dagen langer zijn. Door ruim op tijd een afspraak te maken, kunt u de drukte voor zijn en heeft u tijdig uw nieuwe reisdocument.

Gemeente eerder open

De gemeente speelt in op de piekperiode door extra personeel in te zetten en ruimere openingstijden te hanteren. Zo kunt u naast de avondopenstelling op dinsdag en donderdag, die dagen ook vanaf 07.15 uur al terecht voor een afspraak.

gemeentehuis in Pijnacker