Terug naar het overzicht

Helpt u deze herfst ook mee om de buurt bladvrij te houden?

In de herfst kunnen gevallen bladeren de straten flink glad maken. U kunt uw buurt helpen door de bladeren in bladkorven te verzamelen. De veegploeg kan immers niet overal tegelijkertijd zijn. Vorig jaar stonden de korven op vaste plaatsen. Dit jaar kunt u zelf een korf aanvragen.

Hoe vraagt u een bladkorf aan?

Om een bladkorf aan te vragen stuurt u een e-mail naar bladkorf@pijnacker-nootdorp.nl. Geef hierin aan waar u de bladkorf wil laten plaatsen. Neem bij uw aanvraag ook de volgende punten mee:

  • Staan er gemeentelijke bomen in de straat waarvan het blad veel overlast geeft?
  • Kunnen meerdere bewoners de bladkorf zien staan en een beetje in de gaten houden?

Als we de bladkorf veilig kunnen neerzetten, en we nog een bladkorf in voorraad hebben, dan plaatsen we er zo snel mogelijk ééntje.

Wanneer worden de bladkorven geplaatst?

Half oktober beginnen we met plaatsen van de bladkorven. We halen de korven weer weg vóór de feestdagen in december.

Wat mag in de bladkorf?

In de bladkorf mogen bladeren die op straat liggen of in uw tuin zijn gewaaid, afkomstig van bomen van de gemeente. Afgevallen kastanjes mogen er ook bij.

De bladkorven zijn niet bedoeld voor tuinafval, dat hoort in de GFT-container.

We legen een volle bladkorf na uw melding

Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is. Een volle bladkorf kunt u doorgeven aan de gemeente via het Meldpunt Leefomgeving. Wij komen dan zo snel mogelijk de bladkorf legen. Het blad komt later als compost weer terug in het groen.

Laten we samen genieten van een prachtige herfst!

Bladkorven