Hoe kan ik helpen?

Op dit moment komen er nog steeds vluchtelingen naar Pijnacker-Nootdorp. Deze mensen kunt u als inwoner/ondernemer van Pijnacker-Nootdorp helpen. Denk hierbij aan het bieden van onderdak, het doneren van geld of d.m.v. vrijwilligerswerk.

Vraag en antwoord

U kunt helpen door geld te doneren via Giro 555. De donatie wordt gebruikt voor medische zorg, eten, onderdak en geestelijke en maatschappelijke hulp. Het Rode Kruis is één van de hulporganisaties achter Giro 555. U kunt ook geld doneren aan de UNHCR. Dat is de internationale vluchtelingenorganisatie die nu in Oekraïne en in de buurlanden helpt door ter plekke noodhulp te bieden.

Wilt u spullen doneren? Dan kan bij een van de landelijke inzamelingspunten o.a. in Delft.

De gemeente sluit aan bij particuliere initiatieven. De gemeente neemt zelf geen giften/spullen aan omdat wij op dit moment nog geen zicht hebben op wat de vluchtelingen nodig hebben. Zover bekend is er voldoende kleding bij bijvoorbeeld het Rode Kruis.

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) werkt dagelijks voor vluchtelingen uit o.a. Oekraïne. Deze stichting kan altijd vrijwilligers gebruiken. Wilt u een bijdrage leveren als vrijwilliger voor Oekraïense vluchtelingen? Dan kan je je daarvoor aanmelden op swop.nl.

VluchtelingenWerk Nederland – Steun Oekrainse vluchtelingen

Ook kunt u zich aanmelden bij VluchtelingenWerk Nederland als vrijwilliger. Heel veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk wat u kunt doen, bij welke organisatie u terecht kunt en wat de actuele situatie is op de website van VluchtelingenWerk Nederland.