Aanmeldpunt

Gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt haar verantwoordelijkheid om mensen die uit Oekraïne gevlucht zijn, op te vangen. Op deze plek kunnen de vluchtelingen de noodzakelijke hulp en zorg krijgen en tot rust komen.

Aanmelden bij Broodfabriek

Gemeenten binnen regio Haaglanden vangen vluchtelingen op die geen onderdak hebben bij familie, vrienden of een gastgezin. De vluchtelingen kunnen zich hiervoor melden bij het aanmeldpunt in de Broodfabriek in Rijswijk, dat dagelijks open is tussen 9.00 en 23.00 uur.

Adres aanmeldpunt:
Broodfabriek
Volmerlaan 12
2288 GD Rijswijk

Vanaf het aanmeldpunt worden vluchtelingen naar een opvanglocatie gebracht, zoals naar het opvangpunt in onze gemeente. Vluchtelingen die tijdelijk onderdak hebben (bijvoorbeeld bij familie, vrienden of een gastgezin) hoeven zich nu niet aan te melden.

Heeft u vragen over het aanmelden bij de Broodfabriek of de opvang? Stuur dan een e-mail naar gemeente Den Haag vluchtelingenzorg@denhaag.nl.

Route naar Broodfabriek

U kunt met de tram, bus of trein naar de Broodfabriek. Bekijk de route via reisplanner 9292. Voer hier het adres van de Broodfabriek, Volmerlaan 12 te Rijswijk, in. U ziet dan meteen welke bus, tram of trein u moet nemen.

Eerste opvang in hotelkamers Van der Valk

Gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseert voor de vluchtelingen nu vooral de eerste, kortdurende, opvang. Een aantal vluchtelingen die zich heeft gemeld bij de Broodfabriek en geen onderdak had, vangen wij op in hotelkamers van Van der Valk Den Haag – Nootdorp. Deze opvanglocatie zit nu vol. Andere tijdelijke opvangmogelijkheden, voor een langere termijn, worden op dit moment onderzocht.

Onderdak bij familie, vrienden of een gastgezin

Heeft u (tijdelijk) onderdak gevonden bij familie, vrienden of een gastgezin? Dan hoeft u zich niet te melden bij de Broodfabriek. Wel moet u zich inschrijven op het verblijfadres. Na de inschrijving krijgt u een Burgerservicenummer (BSN). Dit is nodig voor het aanvragen van regelingen. Doe de inschrijving daarom zo snel mogelijk.

Een afspraak maken voor het inschrijven van iemand uit Oekraïne kan telefonisch via tel. 14015.