Zie ook
WMO indicatie aanvragen
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er zodat iedereen met een aandoening of beperking zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen aan de maatschappij. We kijken samen met u naar wat u zelf kunt en hoe familie, bekenden of vrijwilligers u kunnen helpen. Als het nodig is, krijgt u hulp op maat.
Via het online Wmo-meldingsformulier kunt u een melding voor de Wmo indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.
Direct naar het digitale Wmo-meldingsformulier
Lukt het u niet om het Wmo-meldingsformulier online in te vullen? Dan mag u het formulier ook inscannen en mailen naar info@pijnacker-nootdorp.nl. Download het meldingsformulier.
Is uw probleem nog niet opgelost? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een maatwerk voorziening vanuit de Wmo. Deze voorziening is speciaal op uw situatie afgestemd en wordt persoonlijk aan u verstrekt. Dit wordt ook wel een Wmo-indicatie genoemd. Voorbeelden hiervan zijn hulp bij het huishouden of een hulpmiddel zoals een rolstoel of een woningaanpassing. Maar ook ondersteuning bij een zinvolle dagbesteding. Kunt u niet reizen met het openbaar vervoer? Dan kan de regiotaxi een oplossing zijn of een andere vervoersvoorziening zoals een scootmobiel.
TIP: Wist u dat u altijd een Regiotaxipas kunt aanvragen via www.regiotaxi.haaglanden.nl?
Dien minimaal acht weken voordat uw Wmo-indicatie verloopt, een meldingsformulier in. Er is dan voldoende tijd om nieuwe afspraken te maken.
Via het digitale Wmo-meldingsformulier kunt u een melding voor de Wmo indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.
Direct naar het online Wmo-meldingsformulier
Lukt het u niet om het Wmo-meldingsformulier online in te vullen? Dan mag u het formulier ook inscannen en mailen naar info@pijnacker-nootdorp.nl. Download het meldingsformulier.
Heeft u al ondersteuning en verandert uw persoonlijke situatie door bijvoorbeeld een verhuizing of gewijzigde beperkingen? Neem dan contact op met uw Wmo-consulent.
Heeft u een indicatie voor de Wlz en woont u zelfstandig? Dan wordt de zorg en ondersteuning deels geregeld door het zorgkantoor. Dit geldt voor de huishoudelijke ondersteuning, de begeleiding en de dagbesteding. Voor een rolstoel, een scootmobiel en de Regiotaxi gelden andere regels. Bent u of wordt u opgenomen in een instelling? Neem dan contact op met de gemeente.
Is uw vraag nog niet beantwoord, neem dan telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 015.
Wilt u de Wmo-voorziening stopzetten? Dat kan meteen online via het digitale meldingsformulier.
Wanneer er sprake is van een overlijden, wordt de Wmo-voorziening automatisch stopgezet. Bent u de contactpersoon? Bel dan met de gemeente op 14015 of mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl