Regiotaxi, vervoer binnen de regio

De Regiotaxi is een toevoeging aan het openbaar vervoer. Iedereen kan er gebruik van maken. U wordt gehaald en gebracht waar u maar wilt binnen de regio, van deur tot deur. Vaak reist u met andere passagiers. Daarom duurt een rit met de Regiotaxi meestal wat langer.

Wmo-pas bij ziekte of beperking

Heeft u een ziekte of beperking waardoor u niet kunt reizen met het openbaar vervoer? Of bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar heeft u niemand om op terug te vallen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Wmo-pas Regiotaxi. Met deze pas betaalt u minder voor het gebruik van de regiotaxi.

Tip:

U kunt altijd een Regiotaxipas aanvragen via www.regiotaxihaaglanden.nl.

Voor de Wmo-pas Regiotaxi heeft u een Wmo-indicatie nodig. Vul hiervoor het Wmo-meldingsformulier in. Houd uw DigiD-code bij de hand.

Wilt u gebruikmaken van de Regiotaxi? Bel dan 088-9666 000. U kunt zeven dagen per week reizen, tussen 06.00 uur en 01.00 uur. Reserveer de Regiotaxi minimaal een uur vóór de door u gewenste vertrektijd. Houdt er rekening mee dat de Regiotaxi een kwartier voor of na de gevraagde tijd kan arriveren. Is het erg druk? Dan kan de telefonist u vragen om twee uur eerder of later te reizen. Wilt u zeker weten dat u op een bepaalde tijd kunt reizen? Bestel dan uw rit vier uur van tevoren.

Aankomstgarantie
Bel een dag eerder als u een rit met aankomstgarantie met de Regiotaxi wilt bestellen. Bijvoorbeeld als u naar een begrafenis of huwelijk gaat. Vermeld dit bij de reservering.

Rit aansluiten op het openbaar vervoer
U kunt ook een rit bestellen als aansluiting op een reis met het openbaar vervoer. De Regiotaxi noemt dat een OV-aansluitrit. U boekt de rit minimaal een dag eerder dan dat u wilt reizen en vertelt op welke tijd de trein of bus aankomt. De taxi is er binnen een kwartier na uw aankomst bij de ov-halte en wacht op u. Als u vertraging hebt belt u de reserveringslijn: 088-9666 000.

Een aantal voertuigen van de Regiotaxi zijn toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, kinderwagens en rollators en voldoen aan alle veiligheidseisen. Als u een Regiotaxi reserveert moet u wel aangeven of u van één van bovenstaande middelen gebruik maakt. Reist u in een rolstoel en wilt u tijdens de rit hierin blijven zitten? Dan moet de rolstoel een sticker hebben met een haaksymbool. Een voorbeeld hiervan staat hieronder:

2 voorbeelden van een haaksymbool die op een rolstoel moet staan om in de rolstoel te mogen blijven zitten tijdens een rit met de Regiotaxi

 

U kunt tot maximaal 25 kilometer reizen. Kijk op de website van Regiotaxi Haaglanden voor meer informatie. Wilt u verder reizen dan 25 kilometer vanaf uw huis en heeft u problemen met verplaatsen? Dan kunt u gebruik maken van Valys. Informatie vindt u op onze pagina Valys, vervoer buiten de regio of op www.valys.nl.

Bel met 088-9666011 of kijk op de website regiotaxihaaglanden.nl