Automatische incasso

Heeft u een aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen? Kunt of wilt u die niet in één keer betalen? Dan kunt u een automatische incasso aanvragen. Zo kunt u het aanslagbedrag spreiden en heeft u hier weinig omkijken naar.

Bij automatische incasso wordt het bedrag op de aanslag in maximaal 8 maandelijkse termijnen van uw bankrekening geïncasseerd.

Binnen twee weken regelen

De machtiging moet binnen 14 dagen na de datum op het aanslagbiljet bij de gemeente binnen zijn. Ontvangen wij uw doorlopende machtiging later? Dan kan het zijn dat het aantal maandelijkse termijnen minder wordt of dat het recht op automatische incasso voor de desbetreffende aanslag vervalt.

Via onze  Digitale Belastingbalie regelt u met uw DigiD gemakkelijk:

  • het aanvragen van uw automatische incasso;
  • het stopzetten van uw automatische incasso of;
  • het wijzigen van uw IBAN rekeningnummer voor automatische incasso.

Automatische incasso per post

Daarnaast kunt u ook per post automatische incasso aanvragen of stopzetten. Vraag hiervoor de set machtingskaarten voor automatische incasso aan. U kunt hiervoor ons Klanten Contact Centrum bellen via 14015. U ontvangt daarna per post de set met machtingskaarten. Deze kunt u ingevuld en ondertekend aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp retourneren.

De set machtingskaarten voor automatische incasso bestaat uit:

  • De groene doorlopende machtigingskaart voor het aanvragen van automatische incasso
  • De rode intrekking machtigingskaart voor het beëindigen van de automatische incasso

Hoe kan ik mijn IBAN rekeningnummer wijzigen?

Uw IBAN rekeningnummer kunt u ook per e-mail wijzigen. U kunt hiervoor mailen naar info@pijnacker-nootdorp.nl. Vergeet hierbij niet uw oude IBAN, uw nieuwe IBAN, uw naam en adres te vermelden.

  • Is het totaalbedrag op het aanslagbiljet minimaal € 80 en maximaal € 5.000? En heeft u de doorlopende machtiging op tijd geregeld? Dan wordt het aanslagbedrag in 8 maandelijkse termijnen van uw IBAN geïncasseerd. De incasso start één maand na de datum op het aanslagbiljet en wordt op de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven.
  • Is het totaalbedrag op het aanslagbiljet minder dan € 80? En heeft u de doorlopende machtiging op tijd geregeld? Dan wordt het totaalbedrag in één keer van uw IBAN geïncasseerd. Dit incassotermijn wordt in de derde maand na de datum op het aanslagbiljet geïncasseerd, op de laatste werkdag van die maand.
  • Is het totaalbedrag van het aanslagbiljet meer dan € 5.000,-? Dan heeft u geen recht op automatische incasso.

Wilt u uw betaling voor de gemeentelijke belastingen overmaken naar de gemeente? Dan kan dat naar:

IBAN nummer: NL83BNGH0285097962

BIC/SWIFT-code: BNGHNL2G