Terug naar het overzicht

Vacature: praktijkondersteuner Jeugd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Heb jij een opleiding en ervaring in de jeugdhulpverlening? Kun je goed luisteren naar kinderen en ouders/verzorgers en ze begeleiden en adviseren? Voor het Sociaal Domein zijn we op zoek naar een Praktijkondersteuner Jeugd (POJ) voor 24-36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als POJ werk je op locatie van de huisarts. De POJ is een praktijkondersteuner met bij voorkeur een GGZ achtergrond die ingezet wordt voor screeningsdiagnostiek, kortdurende behandeling, begeleiding en advisering van kinderen en jeugdigen met psychosociale, psychische of opvoedkundige problemen en hun ouder(s)/verzorger(s). De POJ ondersteunt de huisarts en speelt een belangrijke rol in de verbinding die gelegd is met welzijn (informele zorg), het Kernteam, de jeugdgezondheidszorg en overige collega’s binnen het Sociaal Domein van de gemeente. Het gaat vooral om vraagverheldering en (kortdurende) begeleiding van patiënten van 0 tot 18 jaar. Het doel is om de eerstelijns GGZ-zorg vanuit de huisartsenpraktijk te versterken, te normaliseren, de-medicaliseren en zorg te verlenen dicht bij onze inwoners. 

De POJ valt onder directe aansturing van teamleider en gedragswetenschappers Sociaal Domein van de gemeente. Je vormt een team samen met alle andere medewerkers kernteam. 

Wat neem je mee? 

Als POJ heb je ervaring in het vakgebied Jeugd en bent op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je bent initiatiefrijk en zoekt de verbinding met diverse partijen op.   

Daarnaast neem je het volgende mee: 

  • Een relevante, afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Sociaal Pedagogische Hulpverlening, kinder- en jeugdpsychologie, orthopedagogiek of POH GGZ. Een SKJ of BIG registratie is een pre;
  • Ervaring met hulpverlening aan kinderen en jeugd;
  • Kennis van (erkende) therapeutische interventies en behandelmethoden, gedragsproblemen en -stoornissen;
  • Goede communicatieve en luistervaardigheden.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.048,– bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel van oktober 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21 functie van Medewerker beleidsuitvoering II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

De kernteams zijn onderdeel van de afdeling Sociaal Domein. De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de afdeling Participatie en de afdeling Maatschappelijke ondersteuning. De afdeling Maatschappelijke ondersteuning zorgt voor o.a. voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben. Binnen de afdeling wordt waar mogelijk samengewerkt. Problematiek staat immers niet altijd op zichzelf. We kennen elkaar goed en overleggen over casuïstiek en hoe we als gemeente, binnen de gestelde kaders en budgetten, de beste hulp kunnen bieden om het welzijn van de inwoners te bevorderen. De collega’s van het kernteam hebben hierin een essentiële rol. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2021-14b uiterlijk 20 mei 2021 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via sdsec@pijnacker-nootdorp.nl.

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Michealla Bregman, Gedragswetenschapper, op 06-30174664.