Buurtknip

Logo Buurtknip

De Buurtknip is een subsidieregeling voor inwoners en inwonersorganisaties uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Buurtknip kan u helpen iets te organiseren voor uw straat, buurt of wijk. 

Wilt u de buurtknip aanvragen? Vul dan het formulier Aanvraag Buurtknip in. 

Let op: U moet een activiteit altijd melden bij de gemeente. Voor grotere evenementen is een vergunning nodig. Kijk op de pagina evenement organiseren wat voor uw activiteit geldt.

 • Met de Buurtknip kan de gemeente uw idee met een geldbedrag ondersteunen
 • Er is een subsidie van 250 euro voor een kleine (straat)activiteit
 • Er is een subsidie tot 2500 euro voor een grotere activiteit voor de wijk of buurt.

De gemeente kan – samen met maatschappelijke organisaties – helpen bij het uitwerken van ideeën. Zo kunt u uw idee beter van de grond krijgen. Neem hiervoor gerust contact op met uw wijkmanager.

De Buurtknip is er voor allerlei nieuwe ideeën voor en door inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Denk aan activiteiten op het gebied van sociale ontmoeting, zorg en gezondheid, kunst en cultuur, veiligheid, groen en buitenruimte, sport en spel. Belangrijk is dat meerdere buurtbewoners achter uw idee staan. Voorbeelden van activiteiten:

 • Samen de straat een opknapbeurt geven
 • Een sportactiviteit voor buurtbewoners
 • Een boodschappenservice voor de wijk opzetten
 • Een creamarkt organiseren
 • Een budgetcursus organiseren
 • Een voetbaltoernooi met je vrienden organiseren

U kunt het hele jaar door een Buurtknip aanvragen. Doe dit ruim voorafgaand aan de activiteit.

In de aanvraag maakt u duidelijk wat u wilt gaan doen, met wie u dit samen gaat doen, hoe u dit wilt uitvoeren en welk geldbedrag u van de gemeente vraagt.

 1. Vul het digitale formulier Aanvraag buurtknip in. Onderdeel hiervan is een ‘verklaring mede indieners’ met handtekeningen van drie andere buurtbewoners. 
 2. Kijk op de pagina evenement organiseren om na te gaan of u melding moet maken of een vergunning moet aanvragen voor uw initiatief.
 3. Uiterlijk 8 weken na de uitvoering van uw initiatief dient u een verantwoording in via het het digitale formulier verantwoording buurtknip.  

Door het digitale formulier verantwoording buurtknip in te vullen. Dit doet u uiterlijk 8 weken na de uitvoering van uw initiatief.

 

Alle voorwaarden en toetsingscriteria vindt u in de Buurtknip subsidieregeling.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het uitwerken van een idee? Neem gerust contact op met één van de wijkmanagers van de gemeente.