De energietransitie in Pijnacker-Nootdorp

De kern van de energietransitie is dat we het gebruik van energie terugdringen en geen aardgas meer gebruiken. En dat de energie die we gebruiken CO2 vrij is.

Dat hoeft niet in één keer: de energietransitie is een transitie waarover we tot 2050 mogen doen. Stap voor stap dringen we de vraag terug en gebruiken we alternatieven als vervanger van aardgas om onze huizen en gebouwen te verwarmen, te koken en douchen.

De energietransitie is een van de grootste maatschappelijke opgaven waar we als Nederland op dit moment voor staan. In het Energietransitieplan hebben we zo concreet mogelijk aangegeven hoe wij als gemeente de route tot 2050 willen gaan bewandelen. Wanneer kunnen welke wijken of buurten van het aardgas worden afgekoppeld. Voor de wijken of buurten die vóór 2030 gepland staan, maakt de gemeente ook al de mogelijke warmte-alternatieven bekend.

Het Energietransitieplan is eind 2021 goedgekeurd door de raad. Het Energietransitieplan en een samenvatting van het Energietransitieplan kunt u hieronder downloaden: