Aan de slag met duurzaamheid

Steeds meer mensen willen iets doen aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door energie te besparen, vaker de fiets of het OV te nemen, steeds minder aardgas te gebruiken en juist meer schone energie te gebruiken zoals zonnepanelen. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp zet zich in voor een duurzamere omgeving.

Een duurzamere gemeente

Gemeente Pijnacker-Nootdorp ziet duurzaamheid als een kans. We brengen de CO2-uitstoot omlaag door over te stappen op andere energiebronnen, zie voor meer informatie hierover het Energietransitieplan. Maar ook verzamelen we ons afval op een duurzame en effici├źnte manier. En zijn we zuinig op ons groen en de biodiversiteit wat een unieke kwaliteit is van onze gemeente.

Wat doet de gemeente voor u?

Wij helpen u graag om uw woning en leefomgeving te verduurzamen. Zo kunt u via het Regionaal Energieloket tips opvragen voor het isoleren van uw woning en energie besparen, kunt u via de gemeente een laadpaal aanvragen voor uw elektrische voertuig en kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor woningverbetering. Ook kunt u een gesprek aanvragen met een duurzaamheidscoach. Zie voor meer informatie over duurzame maatregelen de links aan de linkerkant van deze pagina.