Terug naar het overzicht

World Cleanup day op zaterdag 17 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. World Cleanup Day keert jaarlijks terug, om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Over de hele wereld worden opruimacties georganiseerd. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen verbindt.

Doe jij mee?

Op de website van Nederland Schoon kun je zien waar medebewoners al aan de slag gaan voor een schoon Pijnacker-Nootdorp. En dus ook waar nog niet, daar kun jij een mooi schoongebied op de kaart gaan zetten. Bekijk de acties in Pijnacker-Nootdorp op : www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/  

Opruimtips

Voor een succesvolle opruimactie helpen we je graag op weg met wat tips:

 • Tip 1: Veiligheid voorop
  Ga niet langs drukke wegen opruimen. Blijf op het verkeer letten. Opvallende kleding kan helpen bij de zichtbaarheid.
 • Tip 2: Met de juiste spullen op pad
  Ga op pad met genoeg vuilniszakken, een grijper en handschoenen. Zo heb je alles bij de hand voor een geslaagde actie.
 • Tip 3: Aanhanger van Schoon
  Leen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp de Aanhanger van Schoon voor een eigen zwerfvuil-opruimactie. In de aanhanger zit alles wat nodig is om zwerfvuil op te ruimen: prikkers en knijpers, bezems, veiligheidshesjes, afvalzakken enzovoort. Ook zit er een afvalcontainer in voor de volle vuilniszakken zwerfvuil die jullie verzamelen. Aanvragen kan via: www.pijnacker-nootdorp.nl/aanhanger.
 • Tip 4: Delen
  Samen sta je sterk. Deel jouw cleanup op Facebook, Instagram en Whatsapp. Hoe meer deelnemers hoe groter de impact.

Heb je de smaak te pakken gekregen?

Je kunt vaker aan de slag voor een schoon Pijnacker-Nootdorp. Word lid van Schoon Pijnacker-Nootdorp. Aanmelden: www.schoonpijnackernootdorp.nl “Iedereen kan bijdragen, je bepaalt zelf hoeveel je wilt doen. Alles helpt! In de Facebookgroep motiveren we elkaar door onze ervaringen te delen en elkaar te steunen. Samen veroorzaken we een positieve beweging naar een schonere wereld.”

zwerfvuil