Terug naar het overzicht

Vacature: Trainee Ruimtelijk Beleid

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zet jij na het afronden van je opleiding je ambities graag om naar resultaten en zie je duurzame mobiliteit als dé weg naar een duurzamere en bereikbare gemeente? Dan is de rol van trainee ruimtelijk beleid met als aandachtsgebied duurzame mobiliteit bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp misschien interessant voor jou! 

Wat ga je doen?

Als trainee ga je in eerste instantie aan de slag op het gebied van duurzame mobiliteit. Zo draag je bij aan het analyseren van mobiliteitsvraagstukken, werk je mee aan het opstellen van beleid en help je bij de uitvoering van dat beleid. Dat doe je samen met de programmaregisseur Mobiliteit en de collega’s van de afdeling Wijkzaken. Je werkt mee aan uitdagende en afwisselende projecten. Voorbeelden daarvan zijn de uitvoering van ons fietsplan Gelukkig op de fiets, de realisatie van de visie op laadinfrastructuur, het opstellen van het Omgevingsprogramma voor mobiliteit en het verzamelen, interpreteren en duiden van data over mobiliteit. Je maakt samen met collega’s integrale adviezen over het borgen van duurzame mobiliteit bij ruimtelijke ontwikkelingen en vertegenwoordigt soms ook de gemeente in diverse overlegstructuren, zoals werkgroepen van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Je gaat deel uitmaken van het team Ruimtelijk Beleid, dat betekent dat er ook kansen zijn om mee te werken aan andere aspecten van ruimtelijk beleid zoals groen, water, recreatie, economie, glastuinbouw, ruimte en wonen.

Wij vragen

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond en bent geïnteresseerd in duurzame mobiliteit. Je weet dat er veel opgaven liggen in het fysiek domein en ziet kansen om daar een bijdrage aan te leveren. Je kunt partijen met elkaar verbinden, weet te enthousiasmeren, zorgt voor samenwerking en bent praktisch ingesteld. Je hebt een hands-on mentaliteit waarbij je denkt in kansen, oplossingen en mogelijkheden. Aangezien we beleid steeds meer data gedreven opstellen, heb je ook affiniteit met data.

Wat bieden wij je

Het startsalaris voor deze functie betreft € 2.581,- bruto per maand (op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.  

Overige arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente heeft een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt dan kan dit met een jaar verlengd worden. Daarna hopen we dat je een vast contract aan te kunnen bieden.

Over ons team

In ons team ervaren we een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid, waarbij we de samenwerking opzoeken om resultaten te boeken. We kijken naar elkaars talenten en vullen elkaar aan als de situatie daarom vraagt. We staan in nauw contact met onze bestuurders en zorgen voor professioneel afgewogen adviezen, waarbij we input betrekken vanuit de samenleving en de verschillende uitvoerende afdelingen waar we mee samenwerken. We zijn benieuwd naar jouw kwaliteiten en de talenten die je ons team te bieden hebt!

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen we graag voor 7 juni 2022 je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin Wernke, hoofd van de afdeling Beleid, telefoonnummer 06-18 08 08 25.

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.