Terug naar het overzicht

Vacature: Jurist

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Als jurist bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp werk je aan verschillende juridische vraagstukken. Hierdoor leer je in korte tijd veel afdelingen kennen en werk je met veel verschillende collega’s samen. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.

Vacature jurist augustus 2022

Wat ga je doen?

Je start je laptop op en bekijkt de nieuw binnengekomen zaken. Je eerste zaak van de dag is een aansprakelijkstelling. Je beoordeelt de aansprakelijkstelling en zoekt contact met de vakafdeling voor achtergrondinformatie. Er komt vervolgens een Woo-verzoek binnen dat je oppakt. Je verzamelt de gevraagde documenten en beoordeelt of deze documenten openbaar gemaakt kunnen worden. In de middag beantwoord je een (juridische) vraag over de mandaatregeling en heb je een overleg met collega’s over een aanbestedingsvraagstuk. Ook kun je juridische vragen krijgen over subsidierecht, staatssteun en gemeenschappelijke regelingen. Jij vindt het heerlijk om te schakelen tussen verschillende dossiers en een vraagbaak te zijn voor collega’s. Schuiven in je agenda vanwege een spoedvraag of spoedoverleg, is voor jou geen probleem!

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je behandelt specifieke onderwerpen zoals Woo-verzoeken en aansprakelijkstellingen;
  • Je adviseert afdelingen over uiteenlopende juridische vraagstukken. Denk hierbij aan advisering over de mandaatregeling, (regionale) samenwerkingsverbanden, aanbestedingsrecht en subsidierecht. Privaatrechtelijke vraagstukken kunnen daarnaast ook aan bod komen;
  • Je draagt bij aan het uitwerken van voorstellen ter verbetering van juridische werkprocessen en draagt zorg voor de implementatie van deze verbeteringen;
  • In voorkomende gevallen vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Je neemt deel aan projectgroepen. Hierbij schakel je zowel met collega’s als met juristen van andere gemeenten in de regio;
  • Je bent een sparringpartner voor de collega juristen van het team, maar ook voor het bestuur en de directie.

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde opleiding Rechten op hbo- of wo-niveau;
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als jurist bij een overheid of semi-overheid;
  • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met juridische advisering op de terreinen van aanbestedingsrecht, subsidierecht en afhandeling van Woo-verzoeken;
  • Je bent in staat het standpunt van de gemeente te verwoorden en te verdedigen;
  • Je bent zelfstandig en goed in staat om in teamverband te opereren;
  • Je denkt mee om de afdeling juridische zaken op de kaart te zetten, neemt hierbij initiatief, zoekt contact met andere afdelingen en vergeet de bestuurlijke belangen hierbij niet;
  • Ervaring met staatssteun en gemeenschappelijke regelingen (Wgr) is een pré.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w).

Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over de afdeling en het team

De afdeling Interne Dienstverlening & Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van de gemeentelijke organisatie adequaat worden ondersteund en geadviseerd op het brede gebied van de afdeling. De vakgebieden zijn: financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Informatie & automatisering, Communicatie & klantcontactcentrum en facilitaire zaken.

Je maakt deel uit van het team Juridische Zaken. Dit team heeft als core business het leveren van juridische adviezen en de behandeling van algemeen juridische- en bestuurlijke aangelegenheden.

Het team bestaat uit drie gedreven juristen die met elkaar en de afdelingen samenwerken en ook binnen de regio een rol hebben als het om regionale projecten gaat. Ook de klachtencoördinator/mediator deel uit van dit team.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik op ‘Solliciteer direct’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Sluitingsdatum is 24 augustus 2022! Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Linda Warmerdam, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering & Interne Dienstverlening a.i. 06-237 66 568.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

  1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
  2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  3. Eerste gesprek;
  4. Eventueel tweede gesprek;
  5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
  6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!