Terug naar het overzicht

Vacature: Concerncontroller

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wil jij een bijdrage leveren aan een efficiënte, effectieve en betrouwbare gemeente? Wij zoeken een Concerncontroller voor minimaal 32 uur per week.

Wat ga je doen?

Jij krijgt er energie van om de organisatie op weg te helpen om verder in control te komen. Als concerncontroller en meewerkend voorman/-vouw van het team control lever jij je bijdrage om de gemeente daarbij te helpen. Als concerncontroller fungeer je als ogen en oren van de directie zodat het directieteam in control blijft en er geen blinde vlekken in de bedrijfsvoering zijn. Dit doe je vanuit de ‘Visie op control’ en ‘Control in praktijk’ waarbij je zowel hard- als softcontrols inzet om uiteindelijk toe te werken naar het afgeven van een In control statement. Je houdt regie op de uitvoering van het jaarlijkse controlplan en houdt er zicht op of ontwikkelingen goed worden opgepakt, zowel intern als extern. Dat doe je samen met vijf adviseurs control in de 3e lijn en twee businesscontrollers in de tweede lijn (het netwerk control). De concerncontroller waakt over de informatievoorziening, zorgt ervoor dat strategische risico’s in beeld komen en vertaalt deze naar adviezen voor de directie over de besturing en beheersing van de organisatie. Je stelt kadernota’s op voor de planning en control, bestuurlijke informatievoorziening, rechtmatigheid en de interne controle en beheersing (zoals nota bedrijfsvoering, nota misbruik en oneigenlijk gebruik, normen- en toetsingskader rechtmatigheid). Je bewaakt de kaders voor en beoordeelt de kwaliteit van de planning en control, de bestuurlijke informatievoorziening en de interne controle en beheersing.

Wij vragen

  • Een academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Het is een pre als je dat hebt op het terrein van Economie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, accountancy of Public Control.
  • Je beschikt over de competenties: ondernemingszin, kwaliteitsgericht, analytisch vermogen, omgevingsbewustzijn, inlevingsvermogen, bestuurlijke sensitiviteit, overtuigingskracht en plannen en organiseren.
  • Je hebt affiniteit met bestuur en concernmanagement.
  • Je hebt een aantoonbare brede theoretische kennis van planning en control en bestuurlijke informatievoorziening.
  • Je hebt inzicht in en ervaring met een begrotingsproces, financieel beleid en beheer, relevante wet- en regelgeving, procedures en richtlijnen en gemeentelijke beleidsterreinen.
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met kwaliteitsontwikkeling.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 7.098,00 (schaal 14 van de gemeentelijke salaristabel december 2021). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur 0.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het team control maakt deel uit van de Concernstaf, een afdeling van 21 medewerkers. De Concernstaf ondersteunt de gemeentesecretaris en het directieteam met de volgende kerntaken: bestuurs- en managementondersteuning, concerncontrol, strategische advisering, programmamanagement, informatieveiligheid en privacy.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 24 maart 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met de heer J.P.R Woudstra, gemeentesecretaris/ algemeen directeur, telefoonnummer 015-3626917.