Terug naar het overzicht

Vacature: Adviseur VIC/Auditor

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wil jij een bijdrage leveren aan een efficiënte, effectieve en betrouwbare gemeente? Krijg je er energie van om de organisatie op weg te helpen om verder in control te komen? Wij zoeken een adviseur VIC/Auditor. Solliciteer voor 12 mei 2022!

vacature adviseur VIC/auditor - solliciteer voor 12 mei

Wat ga je doen?

Je begint de week met de weekstart met je team, concern control. Je bespreekt de actuele uitdagingen en acties die aandacht nodig hebben. Daarna bereid je een afspraak voor die je hebt met een collega. Hij/zij heeft je nodig voor een QuickScan. Dat werk je gestructureerd uit in een auditrapport. Als het rapport is besproken, ga je meehelpen om de follow-up te bewaken van de gesignaleerde aandachtspunten.

Na de lunch buig je je over een verbijzonderde interne controle. Na enkele maanden lever je een eindrapportage op per VIC en bespreek je de aanbevelingen en bevindingen met de proceseigenaren.. Een doorsnee werkdag van een Adviseur VIC/auditor bestaat er niet. Met diverse domeinen en zoveel VIC’s en audits, is elke dag anders.

Jouw werk als Adviseur VIC/auditor is onmisbaar voor onze organisatie. Door onze werkzaamheden geven wij de organisatie handvatten om procesverbeteringen door te voeren. Met jouw analytische vermogen en cijfermatigheid ben je in staat om snel aandachtspunten te signaleren. Uiteraard zonder de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen, waardoor we onze gemeentelijke dienstverlening naar een hoger niveau kunnen tillen.

Verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits. Deze audits richten zich vooral op Verbijzonderde Interne Controles (VIC’s) van vooraf gedefinieerde processen;
 • Voer je op aanvraag quickscans of andere (ad hoc) audits uit;
 • Toets je bestuurlijke stukken (beleidsadviezen, collegeadviezen en raadsvoorstellen);
 • Verricht je aanvullende werkzaamheden die passen bij je persoonlijke profiel zoals risicomanagement of procesmanagement;
 • Werk je onafhankelijk en objectief en denk je mee met de proceseigenaren om mogelijke risico’s te beperken;
 • Ondersteun je en adviseer je de eerste lijn over de interne-controlemaatregelen;
 • Stel je samen met je VIC-collega’s jaarlijks het interne-controleplan op.

Wij vragen

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt werkervaring met AO/IB-vraagstukken;
 • Je bent een zelfstandige en doortastende verbinder;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk);
 • Je bent oplossingsgericht, overtuigend en hebt een actieve daadkrachtige werkhouding om in een politiek-bestuurlijke context te kunnen opereren.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het team control maakt deel uit van de Concernstaf, een afdeling van 21 medewerkers. De Concernstaf ondersteunt de gemeentesecretaris en het directieteam met de volgende kerntaken: bestuurs- en managementondersteuning, concerncontrol, strategische advisering, programmamanagement, informatieveiligheid en privacy.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 12 mei 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin Wernke, Afdelingshoofd Concernstaf, telefoonnummer 06-18080825.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.