Terug naar het overzicht

Bovengrondse containers dicht rond jaarwisseling

Rond de jaarwisseling haalt de gemeente diverse afval- en hondenpoepbakken tijdelijk weg. Ook zijn er in de gemeente afvalbakken die tijdelijk worden afgesloten. Ook heeft Avalex aangepaste ophaaldagen voor het Huis-aan-huis inzameling tijdens de feestdagen.

Bovengrondse containers

Vanaf 30 december worden ook de containers voor de huisvuilinzameling na het legen zoveel mogelijk afgesloten. Bovengrondse papiercontainers worden tijdelijk verwijderd. Dit om schade door vuurwerk of brand te voorkomen. Plaats geen afval naast containers, maar neem het mee terug. Dit is om brandstichting te voorkomen. Bovendien riskeert u een flinke boete als u het toch in de buitenruimte achterlaat.

Huis-aan-huis inzameling

Tijdens de feestdagen zamelen Avalex we geen afval in. Valt de inzameling van jouw afval op een van deze dagen? Dan gelden de volgende alternatieve inzameldagen:

  • Vrijdag 25 december (eerste kerstdag) verschuift naar dinsdag 29 december (papier). Vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 2 januari (restafval)

Blijf weg bij milieustraten

Avalex vraagt inwoners alleen naar de milieustraten te komen als dat echt noodzakelijk is. Zo proberen zij het aantal bezoekers laag te houden.

Vuurwerk bij restafval

In de dagen na de jaarwisseling komen de afvalbakken terug en gaan de containers weer open. Vuurwerkafval hoort bij restafval, dus niet bij papier en karton.