Aardgasvrij Klapwijk

De aarde warmt op en ons klimaat verandert als gevolg van de wereldwijde, grootschalige uitstoot van broeikasgassen als koolstofdioxide (CO₂). Klimaatverandering waar we ook in Pijnacker-Nootdorp de komende decennia al last van gaan hebben. De benodigde energietransitie is niet van vandaag op morgen gerealiseerd, daarom is het belangrijk om ergens te beginnen.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een Rijksbijdrage van 7,1 miljoen ontvangen uit het Programma Aardgasvrije Wijken. Heel Nederland moet uiteindelijk (in 2050) van het aardgas af zijn. Hoe we dat gaan doen is een puzzel waar geen standaardoplossing voor is. Om ervaring en zo ook kennis op te doen, ondersteunt de landelijke overheid gemeenten die serieus aan de slag willen gaan. Met deze bijdrage kunnen de kosten voor bewoners uit Klapwijk gedrukt worden, terwijl de gemeente ook belangrijke lessen leert voor het aardgasvrij maken van de andere buurten in de gemeente.

Vragenlijst

“Wat moet er in mijn huis veranderen om aardgasvrij te worden?” 

Een  terechte vraag die door bewoners uit Klapwijk vaak wordt gesteld. Deels zal deze vraag worden beantwoord door het warmtebedrijf dat wij nog moeten selecteren. Het warmtebedrijf gaat vervolgens een aanbod doen. Zij gaan maatwerk toepassen om het aanbod goed aan te laten sluiten bij de inwoners van Klapwijk. We helpen het warmtebedrijf graag alvast op weg en daar hebben wij uw hulp bij nodig. 

U kunt helpen door een  korte vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over de situatie achter uw voordeur. Door de situatie achter de voordeur inzichtelijk te maken, kan het warmtebedrijf straks efficiënter te werk gaan. 

Heeft u een vraag?

Stuur een e-mail naar klapwijk@pijnacker-nootdorp.nl