Regiotaxi, vervoer binnen de regio

De Regiotaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer. Iedereen kan er gebruik van maken. U wordt gehaald en gebracht waar u maar wilt binnen de regio, van deur tot deur. Vaak reist u met andere passagiers. Daarom duurt een rit met de Regiotaxi meestal wat langer.

Wmo-pas bij ziekte of beperking

Heeft u een ziekte of beperking waardoor u niet kunt reizen met het openbaar vervoer? Of bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar heeft u niemand om op terug te vallen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Wmo-pas Regiotaxi. Met deze pas betaalt u minder voor het gebruik van de regiotaxi.

Tip: u kunt altijd een Regiotaxipas aanvragen via www.regiotaxi.haaglanden.nl.

Voor de Wmo-pas Regiotaxi heeft u een Wmo-indicatie nodig. Vul hiervoor het Wmo-meldingsformulier in. Houd uw DigiD-code bij de hand.

Wilt u gebruikmaken van de Regiotaxi? Bel dan 088-9666 000. U kunt zeven dagen per week reizen, tussen 06.00 uur en 01.00 uur. Reserveer de Regiotaxi minimaal een uur vóór de door u gewenste vertrektijd. Houdt er rekening mee dat de Regiotaxi een kwartier voor of na de gevraagde tijd kan arriveren.

De voertuigen van de Regiotaxi zijn toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, kinderwagens en rollators en voldoen aan alle veiligheidseisen. Als u een Regiotaxi reserveert moet u wel aangeven of u van één van bovenstaande middelen gebruik maakt.

U kunt tot vijf zones binnen de regio reizen. Voor ritten die langer zijn dan 5 zones, kunnen reizigers met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van Valys. Informatie vindt u op onze pagina Valys, vervoer buiten de regio of op www.valys.nl.

Bel met 088-9666011 of kijk op de website regiotaxi.haaglanden.nl

Reserveer Regiotaxi minimaal 1 uur van tevoren, als u dit telefonisch doet. Reserveert u online, dan vragen wij u dit minimaal 2 uur van tevoren te doen. U kunt zeven dagen per week reizen, tussen 06.00 uur en 01.00 uur.

Ritreserveringen en openingstijden tussen Kerst en Nieuwjaar

December is voor Regiotaxi Haaglanden de drukste maand van het jaar. Reserveer daarom tijdig uw ritten. Tijdens de kerstdagen dient u zondag 22 december vóór 17:00 uur te reserveren. Ritten tijdens oudejaarsavond en nieuwjaarsdag dient u op zondag 29 december vóór 17:00 uur te reserveren.

Reserveer ook direct uw terugrit. Zo kan de vervoerder de ritten beter inplannen en lange wachttijden vermijden. Geef altijd uw telefoonnummer (het liefst uw mobiele telefoonnummer) op, waarop u gebeld kunt worden voordat de taxi arriveert! Zorg dat u binnen de aangegeven tijd bij de buitendeur staat. Bij een flat of instelling betekent dit de deur bij de centrale hal. Files en een drukke spits kunnen in combinatie met evenementen en weersomstandigheden zorgen voor ongemak. Sommige locaties zijn dan zelfs onbereikbaar. Het callcenter kan u goed adviseren over ophaaltijden en bijzonderheden, zo mogelijk bieden zij u een alternatief.

Openingstijden

Met uitzondering van 31 december wordt 7 dagen per week vervoer aangeboden van 06:00 uur tot 01:00 uur de volgende dag. Op 31 december wordt vervoer aangeboden van 06:00 uur tot 20:00 uur! Dat wil zeggen dat de laatste rit om 20:00 uur start.