Rijbewijs, gezondheidsverklaring medische keuring

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. Deze vult u zelf online in bij het CBR.

Medische situatie

U heeft vanwege uw medische situatie een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur. Nu wilt u dat rijbewijs verlengen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

C of D-rijbewijzen

U wilt uw C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E rijbewijs halen of verlengen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

75 jaar en ouder

Uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. U wilt uw rijbewijs verlengen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

Praktijkexamen A, B, BE

U wilt praktijkexamen doen voor een autorijbewijs, eventueel met aanhanger of motorrijbewijs. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring. Voor een brommerrijbewijs hoeft dat niet.

Twijfel aan rijgeschiktheid

U heeft een rijbewijs. Maar u twijfelt of u nog in staat bent om veilig te rijden. Dan vult u een gezondheidsverklaring in.

Na een vordering

Het CBR heeft uw rijbewijs ongeldig verklaard in een vorderingsprocedure. Nu wilt u opnieuw een rijbewijs aanvragen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in.

U ontvangt van het CBR bericht of u geschikt bent om te rijden. Heeft u dit ontvangen, dan vraagt u een rijbewijs aan op afspraak op het gemeentehuis. U hoeft de papieren van de arts of het CBR niet mee te nemen naar de afspraak. Zodra u bent goedgekeurd, wordt dit ook aan de gemeente doorgegeven. 

U kunt het formulier Gezondheidsverklaring ook persoonlijk ophalen bij de Publieksbalie in het gemeentekantoor in Pijnacker. Hiervoor moet u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14015.

Een gezondheidsverklaring kost € 44,50.

U vind alle informatie over de Gezondheidsverklaring op de website van het CBR.